G DATA Mobile Internet Security werd getest door AV-Test, en daarbij bleek dat het honderd procent van alle dreigingen voor Android wist te detecteren. Het behaalde ook op de andere gebieden in de test een bijzonder goed resultaat en scoorde 13 van de maximaal 13 punten.

AV-Test probeerde in realistische testscenario’s verschillende beveiligingsapps uit om te zien welke het beste beschermen tegen de nieuwste gevaren. “Het aantal gevaren voor Android-apparaten groeit gestaag. Effectieve mobiele beveiligingsoplossingen zijn dus onmisbaar. De testen van het AV-TEST Instituut tonen welke producten de beste bescherming bieden”, zegt Andreas Marx, CEO van AV-TEST. “G DATA Mobile behaalt daarbij goede resultaten in alle testcategorieën.”

Volgens G DATA zijn continue verbeteringen van de software cruciaal voor de beveiliging van Android-apparaten. Ter illustratie: afgelopen kwartaal werden er maar liefst 75.000 nieuwe schadelijke Android-apps gevonden. Daarmee zijn er elke dag 8.400 nieuwe dreigingen voor gebruikers van ’s werelds populairste mobiele besturingssysteem.

Voor cybercriminelen zijn mobiele apparaten erg interessant, vooral omdat relatief weinig mensen de moeite nemen om een virusscanner te installeren op hun smartphone. Het gevolg daarvan is dat de schade door malware erg groot kan zijn. Het is daarom van groot belang dat consumenten hun apparaten voorzien van up-to-date beveiligingssoftware. Goede security beschermt bij het gebruik van internet tegen trojans, virussen, phishing naar persoonlijke gegevens en gevaarlijke e-mails.