1 min

Het bedrijf achter de OV-chipkaart, Trans Link Systems (TLS), heeft bekendgemaakt dat het afgelopen nacht het lek in de website van de kaart heeft gedicht. Volgens het bedrijf krijgen klanten nu niet langer de gegevens van iemand anders voorgeschoteld bij het aanmelden, dit kwam om onduidelijke redenen bij enkele gebruikers voor bij het aanmelden op de website.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat er een lek zat in de website van de OV-chipkaart, waarna TLS liet weten dat het probleem in de webserver zou zitten en dat het moeilijk te reproduceren was. Het bedrijf stelde tot vandaag nodig te hebben het lek te dichten, dat is uiteindelijk afgelopen nacht gelukt.

Het bedrijf heeft verder geen details naar buiten gebracht over de oorzaak van het lek, het laat weten dat het lek is gedicht en de website de komende tijd extra in de gaten wordt gehouden. Als het goed is kunnen gebruikers nu niet langer de gegevens van andere klanten inzien.

In totaal zou TLS sinds januari vijftien meldingen hebben ontvangen van gebruikers die de persoonlijke gegevens van andere gebruikers kregen voorgeschoteld. Waarom het bedrijf niet eerder actie heeft ondernomen is onduidelijk.