Iedereen die gebruik maakt van de Firefox-browser kan op dit moment geen gebruik maken van Flash. Mozilla heeft besloten om de Flashplayer te blokkeren in de browser omdat de beveiligingsproblemen op dit moment te groot zijn. Mozilla heeft al langer het beleid dat het verouderde Flash-versies blokkeert maar dat geldt nu ook voor de meest recente versie.

Mozilla kiest voor de veiligheid van zijn gebruikers en heeft daarom besloten de Flashplayer in zijn geheel te blokkeren in Firefox. De blokkade is overigens niet permanent, zodra Adobe de inmiddels bekende zero-day lekken heeft gedicht en een nieuwe versie uitbrengt zal deze wel weer werken.

Voor Firefox-gebruikers betekent het echter wel dat het op dit moment onmogelijk is om Flash-content te laden. Hoewel dit zeer vervelend is gaat de veiligheid boven de gebruiksvriendelijkheid aldus Mozilla.

Flash staat momenteel in een negatief daglicht doordat er verschillende zero-day lekken aan het licht zijn gekomen. Deze lekken komen allemaal vooruit uit de datadump van 400GB die is buitgemaakt bij Hacking Team. Overheden die de spionagesoftware van Hacking Team gebruiken maken veelvuldig gebruik van zero-day lekken in de Flashplayer om gebruikers te hacken, af te tappen en te volgen.

Mozilla steekt daar nu een stokje voor door Flash te blokkeren. De grote vraag is wanneer het definitieve doek valt voor Flash en de eerste browserfabrikant ervoor kiest om Flash naar de eeuwige jachtvelden te sturen.