1 min

Microsoft heeft gisteren tijdens patch tuesday weer de nodige beveiligingsupdates verspreid, waaronder voor Internet Explorer. Er waren weer een aantal kritieke lekken gedicht in de oude browser van Microsoft, in de nieuwe Edge-browser was het lek overigens niet aanwezig.

De lekken die Microsoft in Internet Explorer heeft gedicht waren te vinden in Internet Explorer 7 en hoger, de updates zijn dus uitgerold naar Windows Vista, 7, 8, 8.1 en Windows 10. De updates moeten ook worden verspreid naar Windows 10 omdat Internet Explorer daar nog op de achtergrond aanwezig is, gebruikers die niet kunnen wennen aan de Edge-browser kunnen nog gebruik maken van Internet Explorer, of bedrijven die echt niet zonder Internet Explorer kunnen.

Microsoft heeft niet al teveel details vrijgegeven over de lekken in Internet Explorer, maar het wilde wel kwijt dat de problemen voornamelijk zitten in de manier waarop objecten in het geheugen worden geplaatst. De bedrijven FireEye, Trend Micro en Verisign hebben de meeste lekken bij Microsoft gemeld. De lekken zijn zo ernstig dat als een website wordt gemanipuleerd kwaadwillende administratieve rechten tot het systeem van de bezoeker kunnen verkrijgen.