1 min

Het Italiaanse Hacking Team heeft in een e-mail aan potentiële klanten laten weten dat het nieuwe oplossingen ontwikkeld om gebruikers te hacken en te bespioneren. Het beruchte beveiligingsbedrijf levert spionagesoftware aan overheden en kwam een tijdje geleden nog zeer negatief in het nieuws toen het zelf slachtoffer was geworden van een hack.

Het Italiaanse Hacking Team levert al jaren spionagesoftware aan allerlei overheden en instanties, ook overheden met minder goede intenties. Daar kwam redelijk abrupt een einde aan toen Hacking Team zelf werd gehackt en er 400GB aan data werd buitgemaakt die vervolgens op internet werd verspreid.

Uit de hack op Hacking Team kwamen redelijk wat zero-day lekken aan het licht in veel gebruikte software, deze lekken werden in korte tijd allemaal gedicht door de betreffende ontwikkelaars, waardoor de software van Hacking Team grotendeels onbruikbaar werd. Het bedrijf liep dan ook veel imagoschade op bij overheden die vertrouwen op de spionagesoftware van het bedrijf.

Inmiddels heeft Hacking Team nieuwe software oplossingen ontwikkeld die ongetwijfeld gebruik maakt van nieuwe zero-day lekken. Deze software zou ook in kunnen breken in versleutelde verbindingen aldus de e-mail. Wat de prijs is van de software en wanneer deze precies beschikbaar komt is niet duidelijk, maar de kans is groot dat veel overheden een licentie af zullen nemen, aangezien het steeds lastiger wordt om gebruikers te hacken of te bespioneren.