Apple maakt bezwaar tegen Britse spionagewet

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft volgens The Guardian een officieel bezwaar tegen een voorstel van de Britse regering ingediend. Als het voorstel aangenomen zou worden, wordt het bedrijven onmogelijk gemaakt om communicatie van begin tot eind te versleutelen.

De Britse regering zou graag inkijk in alle communicatie van burgers willen hebben en daartoe moet een wetswijziging worden aangenomen. Om de Britse burger te beschermen heeft Apple bezwaar aangetekend tegen het voorstel voor de wetswijziging.

In een reactie laat Apple weten dat het verkeerd zou zijn om beveiliging voor alle gebruikers moedwillig zwakker te maken, omdat er een aantal rotte appels tussen zitten. Het inbouwen van achterdeurtjes in de beveiliging brengt bovendien het risico met zich mee dat andere partijen er ongewenst gebruik van gaan maken.

Apple zou de beveiliging van communicatiediensten iMessage en FaceTime aan moeten passen indien de wet wordt aangenomen, het bedrijf heeft de verbinding van begin tot eind versleuteld. Dit houdt in dat enkel verzender en ontvanger de communicatie kunnen uitlezen.

In het wetsvoorstel is bovendien een sectie opgenomen waarmee bedrijven verplicht worden om mee te helpen bij het hacken van apparaten van eigen makelij. Britse internetproviders moeten bovendien een jaar lang gegevens over het surfgedrag van gebruikers opslaan.