1 min

Het Belgische hackerscollectief Down-Sec heeft een DDOS-aanval uitgevoerd op de website Senate.be als protestactie, het collectief protesteert tegen het wetsvoorstel om een 45 urige werkweek in te voeren in België.

De Belgische regering heeft een wetsvoorstel gepresenteerd om een 45 urige werkweek in te voeren in België, het aantal uren dat mensen moeten werken veranderd overigens niet. Het idee achter het wetsvoorstel is dat werkgevers en werknemers flexibeler om kunnen gaan met de arbeidsuren en op die manier meer vakantiedagen kunnen creëren, zodat de werknemer langer vakantie op kan nemen.

De hackers zien dit kennelijk niet zitten, enige onderbouwing over waarom ze dit niet zien zitten ontbreekt op dit moment. De hackers leggen niet voor het eerst een website plat in België, eerder werden er ook al overheidswebsites platgelegd en de website van het Belgische koningshuis.

Met een DDOS-aanval worden er zoveel bezoekers richting een website gestuurd dat deze bezwijkt onder de drukte. Dit is vrij eenvoudig te creëren en daardoor zeer succesvol om aandacht te creëren.