2min

Sinds een kleine week is Hyperform beschikbaar in de Azure Marketplace, hiermee is het mogelijk om je oude legacy Java of .NET-applicaties naar Azure te migreren. Volgens Hypergrid is het een enorm simpel concept en hoeft er geen code te worden aangepast doordat alles binnen de Hyperform-container wordt gedraaid. Het is een kwestie van oppakken en verplaatsen.

Veel organisaties zijn al begonnen aan een migratie naar de cloud, daarbij worden veel besturingssystemen en onderliggende technologieën ook meteen op de schop genomen en waar het kan wordt er vernieuwing doorgevoerd. Vanuit de markt wordt er de laatste jaren, meer dan ooit, druk opgevoerd om te migreren naar nieuwe systemen.

Een van de problemen waar veel organisaties tegen aanlopen zijn de zogenaamde legacy-applicaties, applicaties die alleen werken op bepaalde systemen of met een specifiek besturingssysteem, wil men deze applicatie op een nieuwer systeem of in de cloud draaien dan moet de applicatie eigenlijk worden aangepast. Met de Hyperform-container hoeft dat niet en kunnen legacy Java en .NET-applicaties eenvoudig worden opgepakt en verplaatst naar de cloud. De container lost het probleem op en biedt meteen een hele hoop beveiligingsmogelijkheden om oude legacy-applicaties toch goed te kunnen beheren en veilig te houden.

Dit is mogelijk voor grote Azure Enterprise-klanten maar ook voor het MKB dan alles veel kleinschaliger aanpakt. Om gebruik te maken van Hyperform kan je deze dienst afnemen in de Azure Marketplace, wel heb je hiervoor natuurlijk een virtual machine nodig, maar dit hoeft geen extreme machine te zijn, volgens Hypergrid heb je aan een D1 met 1 rekenkern en 3,5GB werkgeheugen al voldoende.