2min

UiPath, maker van Robotic Process Automation (RPA)-technologie, heeft de overnames van twee bedrijven omgezet in de lancering van een nieuw product. De RPA-ontwikkelaar kocht StepShot en het Nederlandse ProcessGold, en verwerkte hun technologie in de nieuwe dienst Explorer.

De overname van StepShot werd in augustus al bekendgemaakt. Dit bedrijf specialiseert zich in het automatiseren van procesdocumentatie. De software van de startup wordt door bedrijven gebruikt om processen vast te leggen, te documenteren en te delen. Ook worden belangrijke stappen bij het maken van robots geautomatiseerd.

Het tweede bedrijf dat UiPath over heeft genomen, is de Nederlandse process mining-leverancier ProcessGold. ProcessGold maakt software waarmee intelligence-applicaties ontwikkeld worden om zakelijke processen te verbeteren.

Dat sluit allebei aan bij UiPath’s eigen technologie: RPA. RPA is een technologie waarbij software-robots ingezet worden om veelvoorkomende processen te automatiseren. De robot detecteert herhalende patronen en geeft suggesties om deze te automatiseren. Zo krijgen werknemers meer tijd voor andere werkzaamheden.

UiPath Explorer

UiPath heeft de technologie van StepShot en ProcessGold verwerkt in zijn eigen platform, waar een geheel nieuw product uit is gekomen. Het gaat om UiPath Explorer, dat gebruikers een gedetailleerder beeld moet geven van alle aspecten van een zakelijk proces en welke delen van die processen geautomatiseerd kunnen worden.

Explorer identificeert allereerste nieuwe zakelijke processen en geeft ze vervolgens een prioriteit op basis van hoe belangrijk ze zijn en hoeveel tijd er bespaard kan worden. Daarna helpt Explorer gebruikers om die processen te automatiseren.

Op deze manier moeten gebruikers een wetenschappelijkere aanpak op kunnen zetten om hun automatiseringsstrategie te plannen.

Meest waardevolle startup

UiPath is één van de grooste spelers op het gebied van RPA. In mei dit jaar werd het zelfs de meest waardevolle startup op het gebied van kunstmatige intelligentie, nadat het een investering van 568 miljoen dollar ophaalde bij een financieringsronde.

UiPath was toen 7 miljard dollar waard, waarmee het waardevoller werd dan het Chinese SenseTime. SenseTime stond tot mei met een waardering van 4,5 miljard dollar bovenaan.

De nieuwe Explorer-dienst wordt later deze maand beschikbaar, als de nieuwe versie van het platform van UiPath wordt uitgerold.