2min

Tags in dit artikel

,

Dragon Media lanceert de eerste songteksten zoekmachine van Nederland Lyricspider.com. De zoekmachine zoekt in een database van meer dan 105.000 songteksten en heeft daarmee gelijk een van de grootste database op het gebied van songteksten.

Gebruikers kunnen zoeken op artiest en nummer. Tevens kan de gebruiker in de top 50 populairste nummers en de nieuwste 50 kijken, om zo nog sneller de gewenste tekst te vinden.

Dragon Media een klein internet bedrijf dat onder leiding van de 18 jarige internet ondernemer Bas van Westrenen internet concepten bedenkt en exploiteerd. De techniek achter de zoekmachine is in eigen huis ontwikkeld en maakt gebruik van “spiders” die het internet afzoeken naar songteksten en die vergelijkt met degene die al in de database zitten zodat de kans op dubbele bijna te verwaarloze is.

De zoekmachine word dagelijks ververst met de nieuwste songteksten.

Van Westrenen: “Er zijn potenties om een internationale versie te gaan maken, het wachten is alleen op de reacties van de gebruikers. Mochten er veel internationale bezoekers komen dan kunnen we binnen zeer korte tijd de internationale versies online zetten.” Tevens zijn we bezig met het ontwikkelen van een tool die direct de juiste cd erbij toont zodat de bezoekers die kunnen aanschaffen, zo word gelijk de cd verkoop die de laatste tijd ingezakt is weer gestimuleerd.

Dat songteksten “hot” zijn dat is al jaren bekend. Er zijn alleen weinig songteksten sites die ze echt allemaal hebben. Vandaar dat dit initiatief de gebruikers waarschijnlijk goed zal liggen.

Het doel van de site is om de Google op het gebied van songteksten te worden.