min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee je snel links kunt vinden naar muziekteksten en informatie over artiesten.

Op Google Music kun je de naam van een band, artiest, album of muzieknummer intypen in het zoekveld. Bovenaan de pagina verschijnen dan de zoekresultaten met de bijbehorende iconen van muzieknoten.

Er staan ook links naar webpagina’s tussen de zoekresultaten die meer informatie geven over de muziek of de nummers en cd die de artiest heeft uitgebracht.

Er worden ook citaten vermeld van webrecensies over de muziek of artiest en via links kun je de volledige recensie lezen.
Wanneer je een zoekopdracht invoert die producten bevatten die gekocht kunnen worden zullen ook de links naar de verkooppunten of websites van het product te vinden zijn. Hierbij valt te denken aan sites van iTunes, RealNetworks, eMusic en Amazon.com.

Google vestigde nog even de aandacht op het feit dat het niet de bedoeling is om een online muziekwinkel te beginnen, maar ze willen wel het beginpunt zijn voor alle gebruikers, om snel informatie over een bepaalde artiest of bepaald album terug te vinden.