Google maakt Fuchsia toegankelijker voor ontwikkelaars

Abonneer je gratis op Techzine!

Google past het open source-model van zijn mysterieuze Fuchsia-besturingssysteem aan, zodat meer ontwikkelaars eraan kunnen bijdragen. Het bedrijf wil het systeem uitbreiden tot een volledig OS dat op ten duur Android kan opvolgen.

De techreus is al ruim vier jaar actief met de ontwikkeling van het besturingssysteem bezig. Het project is volledig open source en heeft zodoende de volledige sourcecode online staan.

Stappen

Om het voor het publiek eenvoudiger te maken om aan het project bij te dragen, neemt Google enkele stappen. Zo heeft het een mailinglijst aangemaakt voor discussies over het project en een bestuursmodel opgezet waarin het bedrijf aangeeft hoe strategische besluiten gemaakt worden.

Ook heeft Google de issuetracker publiekelijk beschikbaar gemaakt, zodat het inzichtelijk is waar Google aan werkt. Mensen die zelf met bijdragen willen komen, kunnen door een nieuw proces heen lopen dat Google online heeft geplaatst.

Tot slot heeft Google een technische roadmap gepubliceerd waarmee buitenstaanders een beter beeld krijgen van de richting en prioriteiten van het project.

Opvolger van Android

Fuchsia is een besturingssysteem waar Google sinds 2016 officieel aan werkt. Google ontwerpt het rond vier principes: veilig, updatebaar, inclusief en pragmatisch. Google lijkt van plan te zijn om op termijn Android te vervangen met Fuchsia. Ook kan het al op Chromebooks draaien.