1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Finse telecomfabrikant en gameontwikkelaar EA Games gaan een samenwerkingsverband met elkaar aan. De partijen zullen welgeteld 27 games op de markt brengen die geschikt zullen zijn voor Windows Phone 7, het besturingssysteem waar diverse smartphonemodellen van Nokia op draaien.

Dat maakten Nokia en EA Games bekend op de elektronicabeurs CES die deze week plaatsvindt in Las Vegas. Het is niet bekend of deze games exclusief voor Nokia ontwikkeld worden, of dat gebruikers die eveneens een Windows Phone 7-toestel van een andere telecomfabrikant hebben ze ook kunnen spelen.

Uit een reclameboodschap die op het Youtube-kanaal van Windows Phone is geplaatst blijkt dat het om bekende spelletjes gaat waar ook een bord- of kaartspel van bestaat zoals Monopoly, Levensweg en Yahtzee. Ook games als The Sims Medieval, Tiger Woods PGA Tour, Mirror’s Edge en Need for Speed behoren tot het assortiment van 27 games. Het filmpje laat ook zien dat het mogelijk is om verbinding te maken met je Xbox LIVE-account zodat gamers achievements kunnen behalen en deze kunnen opslaan.

Nokia heeft al zijn zinnen gezet op het succes van Microsofts besturingssysteem Windows Phone 7. Het Finse telecombedrijf hoopt hiermee zijn grote comeback te maken in Europa en de VS, omdat het de afgelopen jaren een flinke portie van zijn marktaandeel heeft moeten inleveren aan concurrenten als Apple en Google.