2min

Algemeen

Iedereen lijkt er weer helemaal klaar voor te zijn, de jaarlijkse uitgave van het beste shootergeweld. Stapje voor stapje lijkt Battlefield steeds meer fans voor zich te winnen. EA promoot de serie dan ook vooral als bigger & better dan de concurrent Call of Duty. Over Bigger is geen twijfel mogelijk, met multiplayergevechten van 32 tegen 32 spelers op de pc en next-gen consoles en 12 tegen 12 op de current-gen, een groot scala aan voertuigen. Ook brengt DICE innovatie in de serie met Levolution.

Ook de singleplayermodus zou een waar spektakel moeten worden. De game werd aangekondigd door middel van een minutenlange intro, uiteraard gedraaid op een bovengemiddelde pc, maar de indruk werd in ieder geval gewekt dat het een character drive singleplayer zou worden. Vooral overdonderd door het grafische geweld was ik ervan overtuigd dat dit niet fout kon gaan, tot ik weer even terugdacht aan de zeer korte singleplayer van Battlefield 3.


Wat er ook gebeurt met de singleplayer, het gaat velen natuurlijk juist om de multiplayer. De grootse gevechten op het land, in het water en in de lucht zijn uiteraard weer van de partij en moeten nog meeslepender worden door de introductie van Levolution. Hoe Levolution Battlefield 4 zo vet maakt kom je verderop in deze review te weten!

Battlefield 4 is te koop op de PlayStation 3 vanaf 51 euro, de Xbox 360-versie is eveneens verkrijgbaar vanaf 51 euro en de PC-versie vanaf 45 euro.

Ik heb de PlayStation 3-versie van Battlefield 4 gebruikt voor deze recensie.