3min

Tags in dit artikel

,

Review: Vibraforce Feedback Sight Fighter

Eén van de nieuwste gamepad’s van is de Vibraforce Feedback Sight Fighter. (Een hele mond vol :D) Wat me meteen opviel toen ik hem uit de verpakking haalde was dat hij zo in m’n handen gleed. De gamepad voelt zeer goed aan en ligt goed in je handen. Het volgende punt wat me tevens opviel was dat de kabel (usb) erg lang is. Op de site van trust staat vermeld 2,5 meter, maar bij mij was hij zeker een kleine 3 meter lang. Dus zelfs de mensen die enkel achter hun pc een usb slot hebben, hebben genoeg kabel om eens lekker onderuit gezakt in je stoel te gaan gamen! De instalatie van deze gamepad verliep vlekkeloos.Als je dan naar het configuratie scherm van de gamepad gaat valt je meteen op dat je een berg opties hebt om de gamepad optimaal in te stellen naar je eigen wensen. Zo kan je de trillingen instellen van hard naar zacht en zelfs de plek waar je het precies wilt voelen. Je kan het zo gek niet noemen of je kan het wel instellen. Ook kan je bepaalde knoppen bepaalde functies toewijzen, en knoppen centreren.Wat erg handig is bij deze gamepad is de scroll knop die in het midden van de gamepad zit. Hiermee kan je uiteraad scrollen, maar ook om snel een ander item te pakken (zoals een ander wapen of iets dergelijks) De 2e speciale knop zit onder de scroll knop, de zogenaamde roerbediening. Deze knop kan je voor vele doeleindes gebruiken, ik zal een voorbeeld noemen: zo rij je bijvoorbeeld in Need For Speed Hot persuit 2 in je Ferrari rond, je merkt dat er politie achter je aanzit maar hoeveel en waar precies kan je niet zien! Met behulp van de roerbediening kan je dan de camera rond je auto laten draiien zodat je precies kan zien wat erachter of naast je gebeurd. Deze functie kan je ook toekennen aan de 2 front knoppen (zoals bij de Playstation)Dankzij de 2 “High Power VibraForce motoren” zoals Trust deze noemt, voel je elk hobbeltje in de weg, of elke kogel die je raakt etc… Er zijn veel soorten trillingen die je kan voelen, en niet zoals bij goedkoper namaak gedoe, dat je maar 1 of 2 soorten trillingen voelt.

Als minpunt heb ik enkel opgemerkt dat je nogal snel de Front knoppen per ongeluk aanraakt. Deze zitten aan de voorkant van de gamepad waar je toppen van je vingers eigenlijk op rusten. Soms werkt dit frustrerend als er behoorlijk wat actie gebeurd en je snel moet reageren en weer eens per ongeluk op 1 van die knoppen druk.

Maar al bij al is dit weer een goede en betaalbare gamepad van Trust, en mocht je er 1 willen kopen zou ik toch serieus eens denken over deze goede gamepad van Trust!

Table of contents