Review: Threes: Een simpele maar effectieve verslaving

Conclusie

Threes! is echt een ongelooflijk simpel idee, dat is omgezet in een spelletje waar je hersens van gaan kraken. Het lijkt zo makkelijk. Maar je zal zien dat je meer dan eens vastloopt, omdat je net iets te snel een zet doet of omdat je door de bomen het bos niet meer ziet.

"Er is geen tijdslimiet, neem je tijd!"

De kunst is om het rustig aan te doen en goed over elke zet na te denken. Op een gegeven moment ga je ook patronen ontdekken over hoe je de blokjes kan je laten bewegen, zodat ze over meerdere zetten op een plek uitkomen die voor jou gunstig is. Dit is iets wat onmogelijk is om te beschrijven en je jezelf alleen kan aanleren door het spel te spelen en ervaring op te doen.

Threes is in elk geval een denkspelletje waar je zeker niet dommer van wordt en wat een leuk tijdverdrijf is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Flappy Bird zal je niet snel gefrustreerd raken. Ik blijf het in elk geval als een uitdaging zien om mijn hoogste score te verbeteren en om hoger te komen dan 192 punten op 1 blokje, dat is mij nog niet gelukt. Mijn highscore is op dit moment 3636, dat moet te doen zijn om te verslaan.

Wat ik persoonlijk ook een groot pluspunt vind ten opzichte van andere spellen, is dat je aan het einde van het spel je naam moet intypen. Het spel onthoudt gelukkig wel de laatste ingevoerde naam, maar hierdoor hou je wel overzicht wanneer een vriend(in) het spel heeft gespeeld en wellicht je highscore heeft verbeterd.

Threes is op dit moment alleen beschikbaar op iOS en geschikt voor de iPad en iPhone en kost (tijdelijk) 1,79 euro in de App store.
7.5
  • Denkspel;
  • Verslavend;
  • Simpel idee…
  • …maar niet zo makkelijk als het eruit ziet;
  • Muziekje is echt irritant, maar kan je gelukkig uitzetten;
  • Helaas niet gratis beschikbaar;

Table of contents