Gameplay

World Tour


World Tour is het belangrijkste onderdeel van het spel. In deze moet je races rijden in diverse landen, nieuwe landen speel je tijdens de campagne vrij. Wat ikzelf erg fijn vind is dat je de meeste nieuwe landen snel vrijspeelt, hoewel de laatste twee landen vrij lang gesloten blijven. Behalve de landen speel je tijdens de World Tour ook nieuwe racetypen en toernooien vrij. Sommige toernooien leveren je veel geld op, zoals bijvoorbeeld de X Games. In dit toernooi heb je geen voorrondes en begin je meteen in de kwartfinale. Vervolgens moet je drie races afwerken. Belangrijk is dat je je auto tijdens het toernooi heel houdt, want als je hem in de prak rijgt is je toernooi direct voorbij.


RacetypesDomination

De titel van de race zegt het eigenlijk al, in deze races moet je domineren. Je rijdt door bepaalde sectoren die je moet domineren door de snelste tijd neer te zetten. Tegenstanders kunnen door een betere tijd neer te zetten een bepaalde sectie weer afpakken, maar jij kunt dat natuurlijk ook weer doen. Wat mij betreft een erg leuke modus.

Gate Crasher

Gate Crasher is een race zonder tegenstanders. Je rijd een route die je vaak ook wel rijdt tijdens een rally of tijdrit. Het verschil tussen de tijdrit en Gate Crasher is dat je je nu alleen druk hoeft te maken over de gele blokken waar je tegenaan moet rijden. De gele blokken geven je extra tijd, het is dus zaak om snel te rijden en zoveel mogelijk blokken te raken.

Rally

Racen zoals je gewend bent. Je rijdt een vooraf bepaald aantal rondes en je wint door de snelste te zijn.

Land Rush

Land Rush is een off road circuit waar je met grote en snelle bakken flink kunt rond scheuren. Je slipt aardig wat keren weg tijdens je race maar dat maakt het op zich wel leuk. De toevoeging van waterplassen op het circuit vond ik wel wat irritant, omdat het je snelheid drastisch omlaag haalt.

Trail Blazer

Dit is een type race waar je gewoon zo snel mogelijk een traject moet afleggen. Je start steeds na elkaar en niet tegelijkertijd. Het is echt een race tegen de klok want je moet een snellere tijd neer zetten dan degene die net voor je is gestart of die helemaal als laatste is gestart. Toch vind ik zelf dit type race ��n van de leukste types omdat je toch wel heel snel rijd en probeert op de weg te blijven(wat niet altijd lukt).

Last man standing

Bij deze modus moet je simpelweg zo lang mogelijk eerste blijven. In de eerste paar seconden van de race moet je zorgen dat je in een goede positie komt. Daarna komt de klok in beeld en valt steeds na 30 seconden de laatste racer af. Als jij laatste ligt wordt dat duidelijk gemaakt met een grote rode balk.

Raid

Een racetype waar je het grootste deel off road rijdt. Je rijdt van punt naar punt met af en toe een checkpoint ertussen om te kunnen zien hoe ver je voor of achter ligt.