Review: Dirt 3

Inleiding

Hoewel Colin Mcrae niet meer onder ons is, leeft zijn racesim vrolijk door. We praten natuurlijk over de Dirt serie. Hoewel de rallycoureur een legende is in de rally-wereld werd hij pas echt bekend bij het grote publiek met de Dirt games. Op 15 juni 2007 kwam het eerste deel van de Dirt serie uit op de Xbox360, een paar maanden later kon dit spel ook op de PS3 worden gespeeld. Precies één dag nadat het spel uitkwam voor de PS3 is Colin Mcrae omgekomen in een helikopter crash.

Codemasters heeft daarom de grote reclameactie die destijds gepland was voor de game uit respect stopgezet. Dit is ook gelijk de reden waarom Dirt toch een stuk minder populair was op de PS3 dan op de Xbox360.

Review: Dirt 3

Grafisch gezien was Dirt 1 bijzonder mooi voor zijn tijd. Het voelde echt of dat je door de bergen aan het scheuren was of over een regenachtig weiland. Een van de kritiekpunten was dat de races te lang waren, dit was vooral vervelend voor beginners omdat deze spelers het meest crashten en dan gewoon de track opnieuw moesten doen. Twee jaar later werd dit spel opgevolgd door Dirt 2 en ook dit was weer een prima spel van uitgever Codemasters. Nu wederom twee jaar later is Dirt 3 uitgekomen voor de PS3, Xbox360 en pc. De grote vraag is natuurlijk of deze versie wederom beter is dan de vorige.

Codemasters heeft in elk geval aandacht besteedt aan de negatieve punten van de vorige Dirt games. Zo zijn de races korter, zijn er meer weertypes aan het spel toegevoegd en kan ook deze game weer een echte rally game worden genoemd.

Waar de Dirt serie vooral bekend om staat is de grote variatie aan tracks. Ook ditmaal zitten er meer dan 100 tracks in het spel met veel gevarieerde omgevingen. Racen over besneeuwde bertoppen, door hete woestijnen en modderige bossen. Het kan allemaal weer in Dirt 3.