2min

Inleiding

Eerste indruk


Voordat ik het spel had gespeeld, waren mijn verwachtingen al hoog. Dit komt vooral door het vele nieuws over Call of Duty Modern Warfare 2 dat voorafgaand aan de release op het internet en de bladen was te lezen. Toen ik de game opstartte aan het begin van de campain stond, voelde het meteen goed aan, de graphics goed, het geluid goed en de oude vertrouwde besturing zit er ook nog steeds in. Ik had meteen alweer zin om het spel te gaan spelen.


Gameverhaal


Call of Duty: Modern Warfare 2 is de opvolger van Call of Duty 4, dus het spel gaat verder waar Call of Duty 4 eindigde. Modern Warfare 2 speelt zich alweer enkele jaren na de gebeurtenissen in Modern Warfare af. Zakhaev is dood en Sergeant "Soap" MacTavish is gepromoveerd tot kapitein bij de Special Air Service. MacTavish moet een groep elite-commando’s leiden genaamd Task Force 141. Deze commando’s voeren acties uit tegen de Russische ultra-nationalistische groepering uit deel een die na de dood van Zakhaev wordt geleid door Vladimir Makarov.

Makarov, die nu de leiding heeft, heeft Zakheav uitgeroepen tot een martelaar en gebruikt zijn dood om de steun te krijgen voor zijn organisatie. De groepering van Makarov is inmiddels erg gegroeid in Rusland en vormt daardoor een groot gevaar. Task Force 141 bestaat uit commando’s van verschillende nationaliteiten en is aangewezen om Makorev te stoppen. Jij speelt de rol van Sergeant Gary "Roach" Sanderson, een van de commando’s van Task Force 141. De missies spelen zich op verschillende locaties af, van de woestijnen in Afghanistan tot in de bergen in Rusland.