Algemeen

De Call of Duty-franchise is al jarenlang meer dan een gevestigde naam in de game-industrie. In 2003 begon de serie als een World War II-shooter en niet zonder succes. Veel speluitgevers probeerden van dit succes een graantje mee te pikken, door games in hetzelfde genre uit te brengen. Ook Call of Duty bleef met een aantal vervolgen in deze tijd hangen, totdat gamers een beetje moe werden van de Tweede Wereldoorlog.

De serie maakte een sprongetje in de tijd en voilà, Activision had opnieuw een goudkraan gecreëerd met Modern Warfare. Ontwikkelaar Infinity Ward werd direct aan het werk gezet voor een opvolger van deze game, welke twee jaar later op de markt verscheen. Opnieuw gingen verkooprecords aan diggelen en een tweede ontwikkelaar, Treyarch, werd door Activision binnengehaald om jaarlijks een nieuwe Call of Duty-game te kunnen lanceren: Black Ops was een feit. De critici waren in eerste instantie verdeeld. Uitmelking en te weinig innovatie zouden wel eens de ondergang kunnen worden voor de immens populaire serie. Dit bleek duidelijk niet het geval te zijn. Gamers stonden massaal in de rij tijdens speciale nachtopeningen en opnieuw stond er een Call of Duty-game wekenlang aan top in de verkooplijsten. Het voornaamste succes van de serie is de competitieve, doch toegankelijke multiplayer. Een singleplayer-verhaallijn ontbreekt uiteraard niet, maar een diepgaand verhaal hoeven we niet te verwachten, dit in tegenstelling tot adrenaline pompende vuurgevechten. Ik zeg, laat Black Ops II maar komen!


Call of Duty: Black Ops II vind je in de prijsvergelijker van Techzine terug voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De PC versie kost je momenteel 44,95, de PlayStation 3-variant kost 52,99 euro en de Xbox 360-versie is te koop voor 49,95 euro.