Ubisoft heeft deel 2 van Assassin’s Creed officieel aangekondigd en een trailer en artwork van de opvolger van de succestitel vrijgegeven. Dit deel komt waarschijnlijk deze winter uit.

In Assasins Creed II duik je in het leven van Ezio, een jonge Italiaanse edelman. Het spel speelt zich af in 1476 en er is een conflict gaande waarin de tempeliers en assasins weer tegenover elkaar staan. De speler krijgt toegang tot de steden Venetië en Florentia en heeft nu ook de mogelijkheid te zwemmen.

Om het spel zo realistisch mogelijk te maken, zijn de ontwikkelaars naar de steden toegegaan en hebben in totaal meer dan 10.000 foto’s genomen. Natuurlijk zullen er dan ook een aantal bekende gebouwen in de steden voorkomen, waaronder de Rialto-brug, Saint Mark`s Basilica en het San Marco-plein.

Om tegemoet te komen aan de kritiek dat het eerste deel nogal saai en weinig afwisselend zou zijn, komen er een aantal extra spelmodi en zal de speler de mogelijkheid hebben verder landinwaarts te gaan. Ook zullen de steden in sommige missies met elkaar verbonden zijn. Ubisoft Montreal, ook verantwoordelijk voor deel 1, zal zich met de ontwikkeling bezig houden. Er werken op dit moment 240 mensen aan Deel 2. Hieronder kun je de teaser-trailer en het artwork bekijken. Ubisoft heeft daarnaast een nieuwe website geopend voor Assassin’s Creed 2, maar daar is behalve de trailer nog niet veel te zien.