2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding en features

Inleiding


De Roccat Arvo is het vierde en laatste product uit Roccat SDMS-productlijn. Dat is een speciale reeks van Roccat, bestaande uit vier producten die gericht zijn op een ergonomische werk- en gameomgeving. Er is de Roccat Apuri, een mousebungee en tevens USB-hub die al aan bod kwam op Techzine. Verder zijn daar ook nog de Roccat Kova-muis en bijhorende Roccat Sota-muismat, die jullie binnenkort op de frontpage zien verschijnen. De reeks wordt afgesloten door de Roccat Arvo, die in deze review aan bod komt en door het gamingmerk omschreven wordt als een ‘compact en ergonomisch verantwoord gamingtoetsenbord’.


Features


Roccat verwezenlijkt de compacte afmetingen door het middelste deel van het toetsenbord, waar de pijltjestoetsen en toetsen als delete, insert en verwanten staan, allemaal op het numpad te integreren. Op die manier krijgt het numpad een tweeledige functie, waarbij tussen de verschillende functies geschakeld moet worden met de mode-toets linksboven.


Verder zijn er ook nog vijf macrotoetsen geïntegreerd op het toetsenbord, waarvan drie onder de spatiebalk en twee boven de pijltjestoetsen. Ook is er anti-ghosting voorzien, zodat het tegelijk indrukken van verschillende toetsen geen probleem vormt. Tenslotte werden zowel de CAPS-lock, mode-toets en pijltjestoetsen voorzien van verlichting. Dat alles draagt een adviesprijs van 59,99 euro en komt begin deze maand op de markt in verschillende toetsindelingen, waaronder U.S. International en Belgische Azerty.