Inleiding

In deze review wordt de Roccat Isku besproken, een USB 2.0-toetsenbord. De Roccat Isku is geen opvolger van een bepaald toetsenbord, maar is naast de andere toetsenborden in het assortiment van Roccat, -de Arvo, de Valo, de Isku FX en de Ryos- een op zichzelf staand toetsenbord dat een bepaalde doelgroep probeert aan te spreken. De Roccat Isku richt zich voornamelijk op de wat intensievere gamers onder ons. Hetzelfde geldt voor de compacte Roccat Arvo, maar dan in mindere mate vanwege mindere technische specificaties en een kleiner aantal functies. De Roccat Valo daarentegen richt zich deels op gamegebruik, maar ook deels op gebruikers die vaak met multimedia te maken hebben. De Isku FX is grotendeels hetzelfde als de traditionele Isku, maar veranderingen zijn te vinden in de verschillende kleuren toetsenverlichting en het omzetten van actie op het scherm naar de kleursensoren van het toetsenbord. Dan heb je als absolute topper ook nog de Ryos-serie.

Opmerkelijk aan de Isku is de Roccat Talk-technologie. Indien je naast de Roccat Isku eveneens in het bezit bent van bijvoorbeeld een Roccat Kone[+], of een ander apparaat met ondersteuning voor Talk, dan kun je zowel toetsenbord als muis met elkaar laten communiceren en samenwerken. Dit gaat gepaard met het gebruik van Easy-Shift, waarmee met één druk op de knop meerdere functies van één toets benaderd kunnen worden. ook is er Easy-Aim. In het geval van Easy-Aim kan er bijvoorbeeld een toets worden aangewezen op het toetsenbord. Wanneer deze toets ingedrukt wordt, en dat ook blijft, zal de DPI-waarde van de muis zich aanpassen aan een vooraf geconfigureerde situatie. Stel dat je in een First Person Shooter wisselt tussen een automatisch geweer en een sniper, dan kan deze Easy-Aim toets de DPI-waarde per direct aanpassen. Dit heeft eveneens als voordeel dat je je hand op de muis niet hoeft te verplaatsen, waardoor je nog steeds per direct kunt vuren indien nodig.

De Isku wordt geleverd met een CD, met daarop de drivers voor het toetsenbord. Daarnaast gaat de levering gepaard met een handleiding voor een snelle installatie en een Roccat ID. Officieel biedt Roccat ondersteuning voor Windows XP, Windows Vista (32- en 64-bit) en Windows 7 (32- en 64-bit).