min

Tags in dit artikel

Uiterlijk en bouwkwaliteit

De toetsen op de 7G zijn zoals gezegd full-sized en hebben een harde aanslag, zonder klik. Op het gebied van toetsen is de 7G eenvoudig uitgevoerd. Naast de gebruikelijke toetsen zijn nog zes basic mediaknoppen ondergebracht in de F-sectie. Er zijn drie knoppen om het geluid te regelen en nog eens drie om media te starten, te pauzeren en door of terug te spoelen. Die toetsen worden aangesproken door ze samen met de Steelseries-toets tussen ctrl en alt in te drukken.


Daarvoor heeft Steelseries wel de Windows-toets, die zich normaal op die plaats bevindt, opgeofferd. Iets wat Windowsgebruikers en liefhebbers van shortkeys in dat zelfde besturingssysteem ongetwijfeld maar matig zullen appreciëren. Ook op een ander vlak verschilt de 7G van een normaal toetsenbord. De stalen binnenkant van de 7G en de resem extra hardware die gebruikt wordt in het toetsenbord, hebben er namelijk voor gezorgd dat er geen ‘pootjes’ zitten onderaan het toetsenbord. Dat staat uit zichzelf een klein beetje schuin, maar is dus verder niet regelbaar.

Verder is de polssteun rondom het toetsenbord makkelijk verwijderbaar. Terwijl het toetsenbord met polssteun er behoorlijk imposant uitziet, neemt het echter niet meer plaats in dan een ander normaal toetsenbord.


Bouwkwaliteit


Zeven letters volstaan om de bouwkwaliteit van dit toetsenbord te omschrijven: perfect. Een steviger toetsenbord dan dit ben ik nog niet tegengekomen en ik als ik me niet vergis, zou het zelfs een rondje ‘angry german kid’ kunnen doorstaan. Ook de gevlochten kabel en de vergulde connectoren doen het toetsenbord een hoop degelijkheid uitstralen.