4min

Tags in dit artikel

, , ,

Gameplay

Iron 9, Wood 3, Driver, SW


Het rijtje boven deze paragraaf zal voor velen niet veel betekenen, maar in deze game is het alles. Het zijn namelijk benamingen voor verschillende golfclubs. De eerste swing op een baan wordt gedaan met de Driver, hiermee kun je het verste komen. Met een goede character is meer dan 300 meter geen uitzondering. Na de driver komen de houten clubs. Dit zijn er meestal twee. Hierna komen de ijzeren clubs. Genummerd van 2 t/m 9. Hoe hoger het nummer hoe minder ver een swing komt. Bovendien zorgt een hoger nummer ook voor een hoger schot.
Als laatste heb je de SW (Sand Wetch), hiermee kom je makkelijk uit sand traps. en de Putter, waarmee je op de green (het gedeelte rondom de hole) een bal kunt putten.

Tutorial


Het leren begrijpen van de verschillende clubs is een belangrijk leeronderdeel en wordt goed weergegeven in de tutorial. Naast het begrijpen van de clubs worden ook verschillende skills geoefend, zoals een power boost tijdens een swing. Hierdoor kun je enkele meters verder komen dan gewoonlijk. Dit gaat echter wel weer van je ‘Focus’ af.
Na de tutorial word je in het diepe gegooid en kun je je speler gaan voorbereiden op het echt grote werk of je kiest een topspeler die al in de game verwerkt zit.


Free play


Natuurlijk kun je ook gewoon een golfbaantje kiezen om even flink erop los te golfen. Hierbij wordt natuurlijk geprobeerd zoveel mogelijk goede scores neer te zetten om een flink eind onder par uit te komen aan het einde van de 18e hole. Met deze partijen win je experience die je kunt gebruiken voor het upgraden van je speler of voor kleding en andere accesoires. Zolang je maar precies bent met je golf-duim (de linkerstick) is het spel erg leuk. Rechte slagen en goede kracht achter de bal zijn keypoints. Je kunt kiezen voor vele verschillende courses en indien dit niet genoeg is, is er nog DLC beschikbaar, maar denk wel aan hoge prijzen voor de downloadbare courses (800 MS punten!).

Ryder Cup


Een belangrijke passage in het spel is de Ryder Cup. Het is één van de grootste golfevenementen ter wereld en vindt op verschillende locaties plaats. Dit jaar is het evenement op het Celtic Manor Resort, en dit is dan ook de standaard locatie in Tiger Woods PGA Tour 11. Overigens kun je de locatie van de Ryder Cup zelf ook aanpassen.
In de Ryder Cup kies je voor welk team je wilt spelen. Europa of de Verenigde Staten. Hierbij moeten verschillende spelers van elk team steeds tegen elkaar golfen. Als je merkt dat en teammaat achter staat kun je ervoor kiezen te spelen voor je teammaat om de achterstand goed te maken. Het is de bedoeling om als team te winnen.

Online


Online heeft het spel veel mogelijkheden. Zo kun je zes filmpjes uploaden die andere kunnen bekijken. Zijn er verschillende toernooien beschikbaar. Dagelijkse, wekelijkse, play-the-pros en eigen toernooien. Met play-the-pros speel je tegen de scores van de professionele golfers. Er zijn verschillende lobbies beschikbaar. En er is een nieuwe feature.
Overigens moet je wel betalen om online te kunnen indien er geen code bij het spel zit (als je het spel bijvoorbeeld tweedehands koopt). Dit spel is het eerste spel van EA dat hier gebruik van maakt. Een erg lastige toevoeging, en eigenlijk wil EA dus gewoon geld verdienen, zelfs als ze het eigenlijke spel niet meerdere malen verkopen. Bovendien is het lastig met meerdere familieleden in één huis, aangezien behalve dat ene geregistreerde account niemand ‘gratis’ online kan.
Online Team Play
Hiermee kun je met maximaal 24 spelers spelen. Van elke tegenstander zie je bogen in de lucht hoe zij hebben geschoten. Je bent hier net als bij de Ryder Cup verdeeld in teams. Na het kiezen van een team kun je ook kiezen tegen wie je wilt spelen, maar de game kan dit zelf ook bepalen.

Online Team Play, de schoten van anderen zijn zichtbaar

Overig


Tijdens het spelen kom je soms challenges tegen. Deze challenges worden elke dag aangepast en als je een challenge haalt (bijvoorbeeld een drive van meer dan 335 meter) krijg je extra experience. Ook bij het putten kun je in online scoreboards komen. Zo had ik in de tweede game een putt van 14 meter afstand, waarna ik een melding kreeg dat ik tweede stond in verste putt op die hole.
Als laatste kan ik melden dat je om deze game leuk te vinden echt van golf moet houden, anders zal het gewoon een matige ervaring zijn. Voor de PS3 komt overigens ook Move-ondersteuning wanneer deze uitkomt.

Table of contents