3min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

EA viert de twintigste verjaardag van NHL. Met NHL 11 wordt een nieuwe physics-engine ingevoerd, alsook een aantal andere kleine toevoegingen. NHL is zoals duidelijk is één van de langst lopende franchises van EA Sports en vindt vooral in Canada een grote community. Wij speelden NHL 11 op Sony’s PlayStation 3.

Nieuwe features


Real-time Physics

NHL 11 is zoals gezegd voorzien van een nieuwe real-time physics-engine. De engine staat garant voor een nieuwe stap in teamsport-games en zorgt voor reëlere acties op het ijs. De gescripte events die in eerdere NHL-games gebruikt werden zijn nu dus verleden tijd.


De grootte, snelheid en richting van een speler die een andere speler een body-check geeft maken allemaal verschil in het effect. EA zelf geeft aan dat ‘alles kan gebeuren’, dankzij deze engine. Spelers kunnen nu ook nog deelnemen aan het spel terwijl ze op het veld liggen na omlaag gewerkt te zijn door een tegenstander.

Uitbreidingen in de faceoff

NHL 11 is voorzien van een nieuwe faceoff-systeem. Het wordt dankzij dit systeem mogelijk om sneller over te spelen en voor de spelhervatting te bepalen op wat voor positie de spelers van je team plaatsnemen, om zo in te spelen op de strategie die gebruikt wordt.

Gebroken sticks

Een door NHL-fans veel gevraagde functie is de afschaffing van de onschendbaarheid van de ijshockey-sticks. In eerdere games konden de sticks niet breken of verloren worden. NHL 11 brengt hier eindelijk verandering in, een geïncasseerde bodycheck en het uitvoeren van een slapshot kunnen resulteren in verliezen of zelfs breken van de stick. Een speler rijdt dan een periode zonder stick rond, tot deze tijd ziet om een nieuwe stick op te halen bij de dug-out.




Be a Pro

In NHL 11 wordt de Be a Pro-mode uitgebreid. De Be a Pro-mode stelt je in staat een speler persoonlijk op te leiden, nu ook beginnende in de CHL Memorial Cup. Als alles goed gaat klimt de speler op naar andere leagues als de WLM, QMJHL en OHL. Afkortingen die ons weinig zullen zeggen, maar in Canada, Quebec en Ontario is dat natuurlijk een heel ander verhaal. De speler kan gescout worden om vervolgens de NHL in te gaan om de kans te krijgen om de grootste speler ooit te worden.

Eigen League

EA organiseert overigens ook een eigen kampioenschap genaamd EA SPORTS Hockey League. In deze League kan je het in een kampioenschap opnemen tegen andere online gamers.



Practice Mode

Als laatste grote toevoeging treffen we de Practice Mode, waarin het mogelijk wordt om een aantal skills te kunnen oefenen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het schieten op goal en de wendbaarheid. Deze mode is echter weinig uitgebreid en simuleert geen reële spelsituaties waardoor de mode eigenlijk totaal waardeloos is. De enige manier om het spel echt te leren spelen is door het spel gewoon te spelen. Grote kans dat de Practice Mode in een volgende NHL-game nog flink onder handen zal worden genomen. Er moet ten slotte nog wel wat te verbeteren zijn voor een volgende game, blijkbaar.

Table of contents