2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

LG heeft een roerig verleden achter de rug wanneer het gaat om mobiele telefoons. Nooit heeft LG op dit productvlak de ongenaakbare status van kwaliteitsmerk kunnen opbouwen. Dat betekent echter niet dat er een negatieve vibe rondom LG hangt, want het bedrijf is een pionier. Het bedrijf is er altijd snel bij geweest met een groot aandeel innovaties, met groot maar ook minder groot succes. De laatste jaren is LG op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid echter aan een opmars bezig en brengt het bedrijf regelmatig noviteiten op de markt in combinatie met goede hardware.



Misschien weet LG met de P990 Optimus 2X Speed de ban definitief te doorbreken. Alle benodigde middelen lijken ervoor aanwezig te zijn. De telefoon is voorzien van extreem goede hardware, een stijlvol ontwerp en een robuuste behuizing.

Dankzij de aanwezigheid van een nVidia Tegra 2-chip is LG de eerste fabrikant die een dual-core telefoon op de markt heeft weten te zetten. Dankzij de dual-core processor weet de Optimus 2X zeer snel te handelen na het invoeren van een commando.



Hoewel de Optimus X2 in moet staan voor geweldige prestaties, valt de prijs nog redelijk mee. LG vraagt 450 euro voor deze mogelijke krachtpatser. We zien op de komende pagina’s of we het woordje ‘mogelijke’ weg kunnen laten.

Onderdeel Omschrijving
Processor nVidia Tegra 2
Kloksnelheid processor 1 GHz
Besturingssysteem Android 2.2 (Froyo)
Externe opslag Tot 32 GB (8 GB meegeleverd)
Interne opslag 8 GB
RAM geheugen 512 MB
Afmetingen 124 x 63 x 11 mm (LxBxD)
Gewicht 139 g (incl. batterij)
Scherm 4 inch
Scherm resolutie 480 x 800 pixels
Netwerken HSDPA, GSM
Bluetooth Bluetooth v2.1 met A2DP
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n en DLNA
Connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort (v2.0), 3,5 mm audio jack, micro HDMI
Camera 8 megapixel
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3,5 mm audio jack
Batterij Li-Ion 1500 mAh
Spreektijd tot 490
Standby-tijd tot 400 uur
Kijk op deze site voor de volledige specificaties