Introductie

Toen Google de Nexus 4 voor een prijs van 399 euro aankondigde, ontstond daar bij menig technologisch gezind individu enthousiasme, maar toen bleek dat deze smartphone in ons kikkerlandje niet wordt uitgebracht, kakte dat enthousiasme weer in. Toch mogen we een soort van Nexus 4 verwelkomen: de LG Optimus G, welke afgezien van de behuizing over vrijwel dezelfde hardware beschikt, maar niet de standaardversie van Android. De Optimus G kost bovendien een stuk meer dan zijn Google-tegenhanger: 520 euro. De Google Nexus 4 is via een aantal websites overigens ook in Nederland verkrijgbaar, maar wel tegen een hogere prijs dan Google vraagt.

Er zijn wel redenen voor waarom LG een hogere prijs vraagt voor een toestel dat op het eerste oog gelijk is aan Google’s tegenhanger. De Optimus G heeft geen 8 megapixel camera een boord, maar eentje die foto’s in maximaal 13 megapixel weet vast te leggen. Verder heeft de Optimus G met 32GB aan ruimte maar liefst de dubbele opslagcapaciteit aan boord. Net als de Nexus 4 is de Optimus G niet voorzien van een micro SD-slot, dus zelf de opslagcapaciteit uitbreiden is geen optie. Dit zijn twee zaken die LG ongetwijfeld meer geld kosten bij het fabriceren van de Optimus G, al is het verschil in prijs misschien niet geheel te rechtvaardigen.

Omdat de Google Nexus 4 niet grootschalig te verkrijgen is in Nederland en bovendien niet voor een recensie is langsgekomen, wordt de vergelijking met deze telefoon niet al te vaak meer gemaakt in dit artikel. In plaats daarvan zal ik het toestel naast smartphones met een vergelijkbare prijs stellen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note II (review) van ongeveer 480 euro, de HTC One X+ (review) van ongeveer 485 euro en de Samsung Galaxy S III 32GB (review) van 490 euro.