Uiterlijk en specificaties

Als we kijken naar het uiterlijk van de Asus Eee Pad Slider, dan kunnen we wederom melden dat het gaat om een 10,1 inchmodel. Asus heeft wederom voor een krasbestendig IPS-panel gekozen met een kijkhoek van 178 procent. Voor hoever wij na kunnen gaan is dat hetzelfde panel als in de Transformer. Zoals in de inleiding al aangegeven, heeft Asus ons een preproductiemodel toegezonden, hoewel het scherm er prima uitziet heeft het hier en daar wel enorm last van backlightbleeding. We hebben getracht dit te fotograferen, zodat iedereen die hier niet bekend mee is weet hoe het er ongeveer uitziet.Asus heeft ons ervan verzekerd dat dit probleem zeker zal worden opgelost in de massaproductiemodellen. Indien er toch een exemplaar doorheen slipt met overmatig veel backlightbleeding valt dit gewoon onder de Asus-fabrieksgarantie. We zien dit dus ook niet als minpunt aangezien dit nog opgelost gaat worden.

Gaan we verder kijken naar het uiterlijk van de Slider, dan zien we dat deze een tikkeltje breder en langer is dan de Transformer, maar vooral een stukje dikker. Met zijn 17,3 millimeter is de tablet duidelijk een van de dikste op de markt. Zo is de Slider 4,52 millimeter dikker dan de Transformer en maar liefst twee keer zo dik dan de recente gereviewde Samsung Galaxy Tab 10.1. Ook het gewicht van de Slider is meer dan we gewend zijn, met zijn 960 gram is deze flink zwaarder dan de concurrentie: de Transformer weegt (zonder toetsenbord) 680 gram en de Galaxy Tab 10.1 weegt 565 gram.Er is echter een goede en verklaarbare reden voor de dikte van de tablet: er hangt namelijk een uitschuifbaar toetsenbord onder en dat neemt nu eenmaal ruimte in beslag evenals gewicht. Alle andere tablets hebben geen fysiek toetsenbord, of deze is optioneel. Bij de Slider zit het toetsenbord echt geïntegreerd.

De Slider is dus bijna een kiloknaller en hoewel dat voor een netbook niet veel is, is dat voor een tablet toch echt aan de hoge kant. Asus heeft redelijk wat succes geboekt met de Transformer-tablet die over een optioneel aanklikbaar toetsenbord beschikte. Asus verwacht dat er ook een markt is voor een tablet met een geïntegreerd toetsenbord. Of dat zo is, moeten we nog even afwachten.

Als we verder gaan kijken naar de tablet dan zien we wederom de bruin-zwarte styling die we ook al tegenkwamen bij de Transformer. Het is uiteindelijk een kwestie van smaak of je dit mooi vindt. Persoonlijk vinden we het echt even wennen, voor de mensen die dat niet kunnen zal de Slider ook verschijnen in het zwart-wit.Tot slot gaan we de tablet nog even rond. Als we de tablet aan de voorzijde bekijken, dan vinden we midden bovenaan een frontcamera van 1,2 megapixel die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld videogesprekken via Skype. Aan de achterzijde is uiteraard ook een camera te vinden. Deze is voorzien van een 5 megapixelcamera die geschikt is om foto’s mee te maken en video’s mee op te nemen. Verderop in deze review laten we verschillende beelden hiervan zien.

Als we dan gaan kijken naar de zijkanten van de tablet, dan vinden we aan de linkerzijkant (van links naar rechts) een microSD-slot, een resetknop, een volumetoets (harder en zachter) en de powerknop. Dit is de eerste tablet die beschikt over een resetknop. We hebben Asus daarom even gevraagd of er een speciale reden is voor deze knop, maar die is er niet.Gaan we verder naar de rechterzijkant: daar vinden we een USB 2.0-aansluiting voor een USB-stick of indien gewenst een muis en daarnaast een twee-in-eenaansluiting voor een koptelefoon of microfoon. Op de voorzijde is geen enkele knop of aansluiting te vinden. Op de achterzijde daarentegen weer wel. Hier vinden we een uitsparing om het toetsenbord onder de tablet uit te schuiven met daarnaast een mini-HDMI-aansluiting en de aansluiting om de tablet op te laden.

Specificaties


Hieronder nogmaals alle specificaties op een rij.
Model
Merk Asus
Type Eee Pad Slider
Processor
Processortype NVIDIA Tegra 250 Dualcore Cortex A9
Kloksnelheid processor 1GHz
Software
Besturingssysteem Android 3.1
Extra software
  • ASUS Launcher
  • MyLibrary
  • MyNet
  • MyCloud
  • File manager
  • Kindle Books
  • Zinio Magazine
  • PressReader
  • Polaris Office
  • Asus Sync
Opslag
Interne opslag 32 GB
Externe opslag Tot 32 GB Micro-SD
RAM 1 GB
Scherm
Scherm 10,1 inch WXGA IPS capacitief touchscreen
Schermresolutie 1280 bij 800 pixels
Connectiviteit
Bedraad mini-HDMI 1.3a, 2 in 1 audioconnector, USB 2.0-poort, achterzijde speciale connector om op te laden
Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz
GPS ja
Bluetooth Ja
Telefoonnetwerken
Audio Ingebouwde speaker, 3,5 mm audiojack
Accu
Batterij Li-ion
Accuduur 8 uur
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 273 x 180 x 17,3 mm (LxBxD)
Gewicht 960 gram
Kleuren Bruin/Zwart