2min

Asus laat ons vandaag middels een persbericht weten dat de Asus Eee Pad Slider vanaf september verkrijgbaar zal zijn in de Nederlandse winkels. Eerder lanceerde Asus al de Asus Eee Pad Transformer, een tablet waar je optioneel nog een toetsenbord aan vast kan klikken.

Voor Asus is de Eee Pad Slider dus de tweede tablet die het op de Nederlandse markt brengt. Deze keer zal er echter geen los aanklikbaar toetsenbord bij verkrijgbaar zijn, in plaats daarvan zit het toetsenbord aan de achterzijde van de tablet en kan deze aan de onderkant worden uitgeschoven. Asus brengt dus wederom een kruising tussen een tablet en een netbook op de markt. Een keuze waardoor Asus zich weet te onderscheiden van de concurrentie, in de review van Asus Eee Pad Transformer kwam dit ook duidelijk naar voren.

Als we gaan kijken naar de nieuwe Asus Eee Pad Slider dan zien we dat de specificaties grotendeels gelijk zijn. De Eee Pad Slider wordt geleverd met Android Honeycomb 3.1 maar zal meteen bijgewerkt kunnen worden naar Android 3.2. Verder beschikt deze tablet over een 10,1 inch IPS-panel, een NVIDIA Tegra 2 dual-core processor, 1GB aan ram, een 1,2 Megapixel camera aan de voorzijde, een 5 Megapixel camera aan de achterzijde, ingebouwde USB-poort, MicroSD kaartlezer en mini-HDMI poort. In de Benelux zal er een 32GB model worden verkocht tegen een adviesprijs van 499 euro.