3min

Inleiding en verpakking

Inleiding


Deze week ontvingen wij met enige vertraging de Asus Eee Pad Transformer. Ook Asus stapt als grote fabrikant natuurlijk in de tabletmarkt, iets wat ook wel in de lijn verwachting lag. Waar we echter niet op hadden gerekend was de creativiteit waarmee het dat doet. De Asus Eee Pad Transformer is namelijk wel een hele bijzonder tablet, je kan er namelijk een toetsebord bijkopen welke je onder in het scherm kan klikken waarmee je de tablet ombouwt (transformed) tot een Android netbook.Een zeer interessante keuze van Asus want het voegt daadwerkelijk iets toe aan de tabletmarkt tussen alle andere Android tablets die op elkaar lijken. Of het ook functioneel en nuttig is gaan we uiteraard later in deze review uitgebreid onderzoeken.

Ook deze tablet is in verschillende variaties te verkrijgen, zo kan de tablet los worden aanschaft met een opslagcapaciteit van 16 GB of 32 GB, voor een respectievelijke 399 en 499 euro. Daarnaast is er de mogelijkheid om de tablet te kopen in combinatie met het aanklikbare toetsenbord, wederom dus met of 16 GB of 32 GB aan opslagcapaciteit, de prijzen voor deze versies zijn respectievelijk 499 en 599 euro. De 16 GB versie met toetsenbord is dus ongeveer even duur dan de 16 GB versie van Apple’s iPad.Alle versies van de Asus Eee Pad Transformer beschikken uiteraard over WiFi maar nog niet over 3G. Er staan wel 3G varianten op de planning bij Asus, deze moeten na de zomer in de winkels gaan verschijnen.

Verpakking


Het reviewexemplaar dat wij van Asus hebben ontvangen is duidelijk een van eerste exemplaren, zo zit er bij ons nog een prachtige stekker bij die je in de Nederlandse winkels niet zal tegenkomen. Ons review exemplaar is uiteraard ook voorzien van het bijbehorende toetsenbord, dit is een bepaalde meerwaarde bij deze tablet die gewoon getest hoort te worden.


Indien je deze tablet aanschaft met het bijbehorende toetsenbord zullen deze worden geleverd in twee aparte dozen. De eerste doos is uiteraard voor de tablet en de tweede doos is voor het toetsenbord. Beide dozen zijn van stevig karton gemaakt en beschikken aan de binnenkant van een plastic in-lay waar de tablet of het toetsenbord stevig in kan liggen. Beide dozen zijn zwart gekleurd en op de voorzijde is een afbeelding te vinden van het product dat zich aan de binnenkant bevindt. Op de zijkanten zijn ook enkele afbeeldingen en slogans terug te vinden.

In de eerste doos zijn behalve de tablet ook nog een USB-kabel, stroom-adapter en enkele boekjes te vinden. De laatste ontbraken helaas bij ons exemplaar, dit omdat wij een van de eerste samples hebben.

Hoelang zouden ze die verloopstekker al gebruiken bij Asus?
(Wij kregen een testexemplaar van Asus, bij een verkoopmodel krijg je uiteraard een fatsoenlijke stekker.)


In de tweede doos vinden wij enkel het toetsenbord terug, maar ook hier zal normaliter een korte instructie bijzitten hoe het toetsenbord bevestigd en ontwikkeld kan worden van de tablet.