Inleiding en verpakking

Het is inmiddels alweer ruim twee maanden geleden dat we van Asus de eerste tablet ontvingen voor een review, de Asus Eee Pad Transformer. Vandaag is het de beurt aan de tegenhanger van de Transformer, namelijk de Asus Eee Pad Slider. Het is dus geen opvolger, maar een soortgelijk product in een andere behuizing.


Het grootste verschil tussen de Transformer en de Slider is dan ook het toetsenbord, waar je deze bij de Transformer eronder moet klikken zit die bij de Slider geïntegreerd en kan je deze eronderuit schuiven. Qua specificaties zal je bij de Slider weinig vernieuwing vinden, ook deze tablet is gebaseerd op de inmiddels wel bekende NVIDIA Tegra-chip en ook het uiterlijk en design van de tablet is vrijwel identiek aan de Transformer. Wel is de tablet door het geïntegreerde toetsenbord een stukje dikker geworden.


Asus kiest er dus wederom voor om zichzelf te onderscheiden op de tabletmarkt door met een tablet met toetsenbord op de markt te komen. De Slider komt in dit geval met een geïntegreerd toetsenbord. We zouden in theorie dus ook kunnen spreken over een Android-netbook met touchscreen: uiteindelijk concurreert deze tablet meer met de netbookmarkt dan andere tablets. Toch is het ook een ‘echte tablet’: als je het toetsenbord inschuift heb je gewoon een standaardtablet voor je neus, weliswaar iets dikker en iets zwaarder, maar het is een tablet. Op de volgende pagina’s gaan we hier verder op in.

Verpakking


De een vindt het belangrijker dan de ander: hoe wordt de tablet verpakt, wat wordt er meegeleverd en wat gaat dit alles kosten? Om te beginnen moeten we vermelden dat wij van Asus wederom een preproductiemodel hebben ontvangen, hoewel we er vanuit mogen gaan dat de doos hetzelfde zal blijven, kan de inhoud nog wel wat gaan verschillen.
In onze doos vonden wij de tablet, een hoesje, een USB-kabel en een losse stekker die aan de USB-kabel kan worden bevestigd. Wij vonden in de doos dus geen boekjes met een handleiding of zogenaamde snelstartflyer. Het ligt voor de hand dat Asus wel iets van papierwerk in de doos gaat stoppen. Het hoesje wordt ook zeker meegeleverd, zo heeft Asus ons verzekerd, iets wat veel andere tabletfabrikanten niet doen. Tot slot kunnen we melden dat de adviesprijs van dit hele pakket uitkomt op 499 euro. De tablet zal in de week van 12 september in de winkels verschijnen.