Prestaties

Het laatste onderdeel van de review is zoals gewoonlijk het bespreken van de prestaties van de telefoon. Onder normaal gebruik is de telefoon snel, er kwamen geen momenten voor waarin de telefoon haperde, alles voelt snel aan.


De jBenchmark Net-test wordt door de Torch 9810 vrij goed afgerond. Het is wel duidelijk dat de telefoon op de derde plaats moet eindigen, een stuk achter het paradepaardje van RIM, de Bold 9900. Ook de Storm 2, welke inmiddels al geruime tijd uit is blijkt nog altijd goed mee te kunnen met de huidige toestellen.


In de Math-test weet de Torch 9810 een goede prestatie neer te zetten. Het betekent dat het qua processorkracht met deze telefoon wel snor zit. Helaas hebben we voor deze tests geen cijfers van de Torch 9800, maar deze zou zeker niet boven de score van de Bold 9000 zijn uitgekomen, om toch enige vergelijking te kunnen maken.


Wat betreft gaming blijkt de Torch 9810 de minst geschikte te zijn van de drie nieuwe BlackBerry-toestellen. De verschillen liggen echter zo dicht bij elkaar, dat het verschil uiteindelijk niet echt merkbaar zal zijn.


Wat betreft de ZIP-compression-test is de Torch 9810 gezegend met een gedeelde eerste plaats. Al met al vallen de prestaties van de Torch 9810 zeker niet tegen.