2min Devices

Review: Sony Xperia Tablet S

Inleiding

Sony is een bedrijf dat niet zomaar is te verwarren met een ander, of het nou gaat om de Vaio-laptops, de Xperia-smartphones of in dit geval de tablets. Het bedrijf voert eigenlijk altijd een onderscheidend ontwerp ten opzichte van de concurrentie. Sony-producten zijn dan ook vaak makkelijk te herkennen. Als we kijken naar de tablets van het bedrijf, want dat is toch waar deze review over gaat, dan zien we in het geval van de Xperia Tablet S het unieke ontwerp en onderscheiding met de rest van de markt opnieuw terug. Sony heeft na het uitkopen van Ericsson uit de Sony Ericsson joint-venture, begin dit jaar, gekozen voor een nieuwe strategie en ontwerp voor alle smartphones en tablets van het bedrijf.

De tablet die we in deze review behandelen is de eerste tablet van Sony sinds deze nieuwe strategie, daardoor is de eerste wijziging al een feit, de naam Xperia van de smartphones zien we nu ook terug in de tablets. De voorganger van deze tablet droeg immers de naam Sony Tablet S, het nieuwe 2012-model heet Sony Xperia Tablet S.

Wederom heeft Sony gekozen voor een ontwerp waarbij de tablet niet helemaal vlak ligt, maar aan de onderkant dunner is dan aan de bovenkant. Sony lijkt het ontwerp van een envelop deels als voorbeeld gebruikt te hebben, want aan de bovenkant is een flap omgevouwen wat het bovenste deel iets dikker maakt. Hierdoor loopt de tablet iets af, wat prettiger is als je tekst wilt typen op de tablet. Wel moeten we hierbij opmerken dat door het dunnere design, de kanteling wel een stuk minder groot is dan bij de vorige versie. De schermgrootte van de tablet van Sony is wel nog steeds 9,4 inch, in tegenstelling tot veel concurrenten die schermen van 10,1 inch gebruiken.

De Xperia Tablet S is in een aantal verschillende varianten verkrijgbaar. Wat betreft opslagruimte heb je de keuze uit versies met 16-, 32- of 64GB. Daarnaast kunnen de versies met de kleinste en grootste opslagruimte ook met 3G-ondersteuning gekocht worden. De prijzen van de Xperia Tablet S vind je terug in de prijsvergelijker van Techzine.