2min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

Het is inmiddels al enkele maanden geleden dat Sony de Xperia Z2 en Xperia Z2 Tablet aankondigde, maar voor beide producten bleek het geen eenvoudige taak om de beschikbaarheid op orde te krijgen. Over de Xperia Z2 hebben we halverwege mei een recensie geplaatst, een krappe twee maanden later is het de beurt aan de Xperia Z2 Tablet.

Wat betreft uiterlijk en ingewanden zijn er wel wat overeenkomsten tussen de Xperia Z2 en Xperia Z2 Tablet. De behuizingen zijn bijvoorbeeld grotendeels van dezelfde materialen vervaardigd en zijn waterdicht. Sony koos ook voor exact dezelfde chipset van Qualcomm. Wel is het zo dat de Xperia Z2 bijna evenveel pixels op een schermgrootte van 5,2 inch toont terwijl het scherm van de Xperia Z2 Tablet met 10,1 inch uiteraard een stuk groter is.


Op voorhand lijkt de Xperia Z2 Tablet geen schokkende verbeteringen aan boord te hebben. De Xperia Tablet Z (review) is destijds echter ook erg positief ontvangen en om eerlijk te zijn is er in de tussentijd niet zoveel nieuws onder de zon geweest. Als Sony met deze nieuwe tablet de nodige verfijningen kan doorvoeren, kan dat bij elkaar alsnog in een groot verschil resulteren.

In de onderstaande tabel zie je de concurrerende tablets waarin ik in dit artikel rekening mee zal houden. Ik heb me daarbij ook specifiek beperkt tot de schermgrootte van ongeveer 10 inch. Natuurlijk is dit slechts een greep uit het aanbod rond deze prijs.

Model Prijs
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 345 euro
Sony Xperia Tablet Z (review) 400 euro
Apple iPad Air (review) 410 euro
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 (review) 440 euro
Microsoft Surface 2 (review) 440 euro
Nokia Lumia 2520 460 euro
Sony Xperia Z2 Tablet 500 euro
Samsung Galaxy Tab S 10.5 500 euro

De Xperia Z2 Tablet heeft een adviesprijs van 499 euro gekregen, maar vind je op het moment al terug voor een paar tientjes minder. Naast een versie met 16GB aan opslagruimte is er ook een variant met 32GB. Ook kan je nog kiezen uit modellen met een witte en zwarte behuizing, of de aanwezigheid van een 4G-module.