2min

Inleiding

Sony en Ericsson zijn uit elkaar, de joint-venture genaamd Sony Ericsson is niet meer, want de Japanners hebben Ericsson met een flinke zak geld de laan uit gestuurd. Het is nu aan Sony om toestellen onder de eigen naam uit te brengen en één van de eerste resultaten daarvan is de Sony Xperia S.

De Xperia S valt onder de Sony Xperia NXT-reeks. Deze reeks is in het leven geroepen als gevolg van de distantiëring van Ericsson. De NXT-reeks is herkenbaar aan een uitgesproken ontwerp waarbij elk toestel aan de onderkant voorzien is van een doorzichtige band waarin de Android-icoontjes geplaatst zijn. Naast de Xperia S valt ook de Xperia U en Xperia P hieronder.

De Xperia S is qua specificaties een indrukwekkend toestel te noemen. Een processor met twee rekenkernen die hun werk doen op 1,5 GHz, een met LEDS verlicht LCD-scherm van 4,3 inch en een resolutie van 720×1280 pixels, een camera met een resolutie van 12,1 Megapixel en een opslagruimte van 32 Gigabyte.Als we net wat verder kijken zien we echter ook gelijk het eerste grote nadeel, de Xperia S wordt geleverd met Android Gingerbread. Op zich is er niks mis met dit besturingssysteem, maar het is gewoon niet de meest recente versie. Android Ice Cream Sandwich is al enkele maanden geleden uitgebracht en eigenlijk moet elke high-end smartphone die nu op de markt komt hiervan voorzien zijn bij de lancering. Gelukkig staat er wel een update voor de Xperia S gepland, maar wij moeten het voor dit artikel doen met de huidige software, Gingerbread.

De Xperia S verruilt voor een prijs van ongeveer 435 euro van eigenaar en daarmee is het toestel net iets duurder dan een Samsung Galaxy S II en net wat goedkoper dan de Samsung Galaxy Nexus, welke in samenwerking met Google is ontwikkeld.