2min

Tags in dit artikel

, ,

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De Asus VivoBook S400CA wordt geleverd in combinatie met een acculader en enkele handleidingen. Er zijn verder geen interessante accessoires in de ecologische doos van de VivoBook S400CA terug te vinden. Natuurlijk heb je ook niet meer nodig dan dat, maar extra zaken zoals een muis, stylus en draaghoes zijn natuurlijk áltijd welkome toevoegingen. Daar doet Asus in dit geval niet aan mee.


Uiterlijk


Het is in het verleden al met enige regelmaat gezegd in recensies en het zal ook ongetwijfeld niet de laatste keer zijn: deze laptop lijkt veel op de MacBook’s van Apple. Er zijn veel gelijkenissen terug te vinden. Zo is de kleurstelling vanuit een aantal hoeken in grote lijnen identiek, het scharnier van het scherm is vrijwel hetzelfde, het toetsenbord, het touchpad, etcetera. Gelukkig zijn er eveneens verschillen tussen de VivoBook S400CA en Apple’s MacBook’s, maar Asus had wel meer kunnen doen om het rechtszaak-gulzige Apple geen kansen te bieden.

Hoe dan ook, de VivoBook S400CA is wat betreft het ontwerp mooi te noemen, al is het materiaalgebruik wat minder. Asus heeft veelal voor plastic gekozen, alleen de buitenkant van de behuizing van het scherm is van metaal gemaakt. Dat is echter wel erg goed uitgepakt, het verticaal geborstelde zwarte metaal oogt erg stijlvol.


Bouwkwaliteit


Dat Asus gekozen heeft voor het gebruik van plastic, doet natuurlijk wel af aan de bouwkwaliteit van de laptop. Een systeem met een metalen behuizing is in de regel nou eenmaal steviger dan wanneer het van plastic gemaakt is. Dat geldt ook bij de VivoBook S400CA, op verschillende plekken geeft de behuizing een aantal millimeter mee wanneer je er op drukt. Deze laptop is zeker niet slapjes of slecht gebouwd, maar het doet wel afbreuk. De keuze voor plastic is natuurlijk ook gemaakt met de prijs van de laptop in het achterhoofd: een behuizing van plastic is goedkoper.

Het scherm is vrij stevig, er zit wel wat flexibiliteit in de constructie, maar het is niet veel. Het onderliggende paneel flikkert overigens wel aardig wat, wanneer je het scherm probeert te buigen. Het scharnier van het scherm voelt gewoon stevig aan en wanneer je de hoek van het scherm aanpast klappert deze niet lang na zoals dat bij sommige andere laptops wel het geval is.

Wat betreft afwerking heeft Asus het een stuk beter voor elkaar, al zijn er hier en daar wel wat naden die niet lekker op elkaar aansluiten, maar er is niks faliekant mis.