5min

Tags in dit artikel

, , ,

De Xenon XS Behuizing

Sweex belde ons op om te vragen of er iemand op ons adres aanwezig was, en gelukkig heb je altijd nog een zorgzame moeder die natuurlijk thuis is :) In de middag belde er een koerier aan en had een flinke doos bij hem, na een handtekening gezet te hebben kreeg ik de grote doos in handen. Nadat de doos een kleine behandeling had gekregen van een aardappelschilmesje, opende ik de doos. En wat daar tevoorschijn kwam was redelijk indrukwekkend! Er zat een mooie zilveren computerkast in. En alsof hij nog niet mooi genoeg was heeft Sweex hem ook al voor je gemod!


Om te beginnen hebben ze al een mooie window erin gezet. De window bestaat uit 4 delen waarachter één groot stuk plexiglas zit. Zo kan je mooi in je kast kijken wat je er al allemaal in hebt gestopt, of natuurlijk je vrienden laten zien wat voor pc je wel niet hebt ;) Rondom de window of beter gezegd raampjes, zitten mooie zilverkleurige “popnagels” het zijn dan wel geen echte (zijn van plastic) maar zien er erg mooi en glimmend uit, en geeft de kast net dat beetje meer uitstraling. In het midden van de vier raampjes zit een cooler, met een normaal rond roostertje, niets bijzonders op het eerste gezicht (afgezien dat hij in het midden van de vier raampjes zit dan) tot je, je computer aanzet! De cooler begint te draaien en maakt echt maar heel weinig lawaai. Toen ik hem onder mijn bureau plaatste moest ik echt veel moeite doen om de cooler te horen draaien. En dat is mooi, heel mooi! Want wat is er nu irritanter dan een lawaaiige cooler door je muziek, of game heen! En het leuke van de cooler is dat hij dankzij een viertal blauwe LED’s een mooie blauwe gloed over de cooler uitstraalt, wat een erg leuk effect geeft!


Als extraatje kregen wij er nog een CFLL bij ( Cold Cathode Fluorescent Lamp) Dit is een klein soort TL-buisje dat in dit geval rood licht afgeeft. Het bijzondere aan een CFLL is dat de lamp helemaal geen warmte afgeeft! De lamp blijft dus gewoon op kamer temperatuur waardoor extra koeling dus onnodig wordt! Het leuke is dat er ook nog een stukje electronica inzat waardoor je de CFLL op drie standen kon zetten, nameijk: uit, aan of op de tonen van de muziek laten knipperen. Deze laatste optie laat je pc van een heel andere kant zien! (Deze CFLL krijg je niet standaard bij deze kast, maar kan je eventueel als extra bijbestellen)


De kast kan je aan beiden kanten openen, dus zowel aan de linkerkant als aan de rechter kant. Het enige wat je hoeft te doen, is een tweetal schroefjes losdraaien en het zijpaneel naar je toe duwen. Het zijpaneel schuift dan zo los, zonder moeilijk te doen met kliksystemen of iets dergelijks. In het ene zijpaneel zitten dus de vier raampjes met de cooler, aan de andere kant vinden we het andere zijpaneel, en daar heeft Sweex ook weer wat mooi’s van gemaakt! Sweex heeft namelijk het Internet Explorer logo in het zijpaneel gedrukt! Dit is een erg leuk idee van Sweex, en hopelijk zien we dat meer, dat er logo’s of andere figuren in een zijpaneel worden gedrukt. Ook is er een ying yang logo te vinden op de kast. Ikzelf vind dat dit op een nogal rare plek zit, namelijk de onderkant van de kast. Maargoed als je recht van boven naar beneden in de kast kijkt door de raampjes, zie je dus dat logo (ook gedrukt in het plaatwerk).


In de kast past bijna elk moederbord, mits je er een afdekplaatje bijgeleverd krijgt. Er zijn standaard al een paar aansluitingen uitgeponst, mocht je een moederbord hebben dat er net precies inpast. Maar omdat er zoveel verschillende zijn zal je waarschijnlijk heel het plaatje met uitgeponste aansluitingen moeten verwijderen en deze vervangen door het plaatje dat je bij je moederbord gekregen hebt zodat alles netjes naadloos aan elkaar aansluit. Aan de achterkant heb je standaard ruimte voor twee coolers die netjes zijn afgedekt met een roostertje dat enkel aan de onderkant open is, om zo het stof buiten te houden. Er is eventueel ruimte voor een derde cooler aan de achterkant maar deze zal je waarschijnlijk nooit gebruiken omdat je die eventueel achter vier openingen van PCI slot’s moet plaatsen waardoor je nog maar ruimte heb voor 2 kaarten (PCI) en één AGP kaart. Dus deze plek voor je cooler kan je eigenlijk wel vergeten omdat zelfs een standaard gebruiker wel al meer dan twee PCI sloten in gebruik heeft.

Standaard zit er in de kast een 300 Watt voeding. Deze voeding zal voor de meeste computer gebruikers meer dan voldoende zijn. De cooler van de voeding is een middenklassertje. Hiermee bedoel ik het geluid! De cooler van de voeding is zeker niet luid of irritant maar er zijn wel wat stillere voedingen te verkrijgen. Aan de voorkant van de kast heb je ruimte voor vier 5,25” apparaten, zoals een cd-rom speler, en twee 3,5” uitbreidingen waarvan er natuurlijk één in gebruik is door je diskette station. Op de voorkant zitten 2 lampjes, namelijk: één die laat zien of de pc aanstaat ja of nee. En één die de HD activety laat zien. (of je hardeschijf met iets bezig is ja of nee). Tevens zit erop de voorkant een mooi blauw rondje met een even mooi zilverkleurig randje. Ik dacht eerlijk gezegd dat het ook een lampje was maar dit bleek niet zo te zijn, en zit er dus gewoon voor de sier. De kast heeft twee knoppen een aan/uit knop en een resetknop. Onderaan de voorkant zit er een klein klepje wat je bijna niet ziet, maar wat oow zo handig is! zodra je het klepje openklapt zitten daar een vijftal aansluitingen, namelijk: een microfoon aansluiting, een hoofdtelefoon aansluiting, twee USB poorten en mocht je zo verwent zijn dat je een firewire aansluiting op je pc hebt, dan is er zelfs daarvoor al een uitsparing gemaakt die je er zo kan uitdrukken. In de kast zelf is er nog ruimte voor een vijftal hardeschijven of iets dergelijks.De kast wordt geleverd met een eurostekker, een voeding van 300 Watt, een cooler met LED’s, een zakje vol schroefjes en moederbord houdertjes etc… en natuurlijk de benodigde stekkertjes en aansluitingen. De kast rust op een viertal hard plastick pootjes, zodat hij niet gemakkelijk van zijn plek te stoten is.

Table of contents