2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Tijdens de CES 2015 beurs in Las Vegas introduceerde Asus een aantal nieuwe 2-in-1 Chi modellen, waaronder de T300 Chi. Dit model kenmerkt zich vooral door een luxe afwerking en compact ontwerp. Ik kreeg de kans om met dit nieuwe, high-end apparaat aan de slag te gaan en te onderzoeken hoe geschikt hij is voor typisch thuis en zakelijk gebruik.

Om dat te kunnen doen, heb ik voor een volle week gespeeld en gewerkt me de Asus T300 Chi. In die week heb ik hem als primair apparaat ingezet voor een heel scala aan taken en activiteiten. Denk hierbij aan surfen, mailen, Skypen, YouTube-filmpjes kijken, gamen en allerlei soorten documenten lezen en bewerken. Ik heb de T300 Chi tevens onderworpen aan een set van benchmarks om zijn daadwerkelijke prestaties accuraat in kaart te brengen. Ook werktijd op een volle accu is bepaald en de schermkwaliteit is tenslotte gemeten met behulp van professionele apparatuur. Alle testresultaten zijn vervolgens vergeleken met die van andere, soortgelijke apparaten van concurrerende merken.


Asus brengt de 12,5” T300 Chi uit in een aantal verschillende configuraties. Het model (FH024H) dat ik voor Techzine heb getest, is er een met 8GB RAM, een 2560 x 1440 resolutie scherm, 128GB SSD en een Intel Core M-5Y71 SoC. Een goedkoper model (FL042H) met 4GB RAM en een 1920 x 1080 scherm is ook beschikbaar. Door de afwijkende hardware zullen de testresultaten van dit goedkopere model ook anders zijn dan die van ons review-exemplaar. Naast de T300 Chi heeft Asus ook nog de aanzienlijk goedkopere 10,1” T100 Chi in het assortiment.