min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

Scythe heeft een nieuwe koeler uitgebracht met de naam Orochi. Alle merknamen van Scythe hebben iets te maken met Japanse mythes van vroeger, zo ook deze. Orochi is de benaming van een grote achtvorkige slang in Japanse mythologie. Deze koeler is inderdaad groot, maar heeft tien 6mm-heatpipes in plaats van acht.

Genoeg heatpipes?
De koeler reflecteert goed, dat betekent dat de onderkant vlak is.

Het is de grootste en zwaarste luchtkoeler die ik tot nog toe gezien heb. Door de grote omvang zal hij niet in kleine en gemiddelde kasten passen. Hij meet namelijk 120 x 194 x 155 mm en weegt (zonder fan) 1285 gram, bijna drie keer over het aangeraden gewicht van 450gram. Ik raad iedereen aan deze koeler te demonteren voordat je je computer verplaatst (of eigenlijk zelfs al kantelt). Dit soort koelers breken moederbords en vermorzelen processors onder het gewicht.


Aluminium gigant

De koeler is gemaakt om fanless te koelen, maar er wordt ook een 140mm fan bijgeleverd. Deze draait op 500rpm en is niet hoorbaar. De luchtverplaatsing van deze fan is dan ook niet heel groot, maar je kan zelf ook een andere fan aansluiten. Uiteraard kun je er ook twee sterke 120mm-fans aan vastmaken en er extreem mee gaan koelen.

Table of contents