2min

Tags in dit artikel

, ,

OCZ Rally² 32GB

De verpakking is niet alleen gebruikt om het product er aantrekkelijk uit te laten zien in de schappen. Aan de achterkant is namelijk een koord voor om je nek te vinden, zodat je de stick niet zomaar kwijt raakt als je je hand uit je zakken haalt.

Als ik de USB-stick uit de verpakking haal, valt meteen op dat hij niet omhuld is met plastic. Hij voelt koud en hard aan. Het blijkt aluminium te zijn. Hierdoor voelt en oogt hij kwalitatief een stuk beter dan een normale USB-stick van plastic.

Maar genoeg over de buitenkant, het gaat tenslotte allemaal om de snelheid die hij kan halen. Deze blijkt niet tegen te vallen. Na een test met HDTune, komt de gemiddelde leessnelheid op 25,9MB/sec. Zeker niet slecht. Met een toegangstijd van 0,8 ms kun je er snel programma’s van af laden.Omdat HDTune Pro een probleem gaf met het uitvoeren van de schrijftest heb ik hiervoor de filetest uitgevoerd. Hieruit kon ik concluderen dat hij op schrijfgebied nog erg tegenviel, maar op leessnelheden scoorde hij goed.Tot slot hebben we een random acces time test gedaan met HD Tune. Aangezien niet veel mensen verstand hier van hebben wat deze scores beteken. Zal ik hierover wat vertellen, de operations/sec is belangrijk als je veel kleine bestanden leest of schrijft. Bij deze score zit veel verschil bij USB-sticks. Vaak kun je hieruit de klasse van een USB-stick af lezen. Tevens test hij ook de acces time die belangrijk is bij het laden van programma’s van af een USB-Stick. De accestime bij deze stick was goed, gemiddeld ligt dit rond de 2 milliseconde en bij deze stick was dat 0.8 ms. De operations/sec scores waren ook goed.Nadat we met HD Tune verschillende tests hebben uitgevoerd, hebben we er voor gekozen om nog 2 andere programma’s te gebruiken. Het eerste programma heet ATTO die een filetest deed, op verschillende block "zones". Deze leesscores waren erg goed, en de schrijfresultaten hadden beter gemogen maar vielen ook niet tegen.Tot slot hebben we een test gedaan met CrystalDiskMark 2.2, deze test doet 3 verschillende file tests. De lees resultaten vielen wederom niet tegen. De schrijfresultaten hadden hoger gemogen, maar waren zeker ook niet slecht.De beloofde 15MB/sec van OCZ is dus niet gehaald. 10,1MB/sec vind ik overigens niet bijster snel, aangezien OCZ beweert dat het "dual-channel" is. Traag is het echter ook zeker niet. Er ligt hier een 1GB-stick van Imation, en die haalde een snelheid van net geen 1,5MB/sec.

Table of contents