2min

Tags in dit artikel

, , ,

Installatie

De installatie van het moederbord kan helaas niet gebeuren door middel van een uitneembare moederbordlade, hetgeen dus inhoudt dat je bij het verwisselen van een eventuele processorkoeler het hele systeem moet uitbouwen.


Installeren is een eitje[/sub]

De hardeschijven worden gemakkelijk in een HDD-case geschoven en vast gezet door middel van klemmen. Het simpelweg draaien van de knoppen zorgen ervoor dat de schijf vast zit. Overigens raad ik iedereen aan de schijf met een extra schroef vast te zetten als deze meegenomen wordt naar, bijvoorbeeld, een lanparty. Ook voor de 5.25"-bay wordt dezelfde manier van bevestigen gebruikt en kan ook opnieuw gebruik gemaakt worden van een extra schroef voor extra stevigheid.

Bouwkwaliteit


Iets wat eigenlijk als eerste opviel na het uitpakken van de kast was de instabiliteit. De kast staat op een viertal plastic voetjes. Naast het nadeel dat plastic trillingen gemakkelijker doorlaat dan rubber, waren de vier voetjes niet gelijk. Dit zorgde voor een klein schommeleffect wanneer je tegen de kast aan stoot.

De algemene bouwkwaliteit is voldoende maar niet bijzonder te noemen. Er is rekening gehouden met scherpe randjes en bovendien zijn er rubbertjes op hoeken aangebracht ter voorkoming van verwondingen.
Zoals gezegd is de bouwkwaliteit niet uitmuntend te noemen, het geheel is vrij licht in gewicht en dit is te merken in de grotere oppervlakken zoals de zijpanelen. Beide panelen voelen erg licht en fragiel aan waardoor je het idee krijgt dat je deze kast bij de eerste de beste pc-boer in het dorp kunt halen.


Gemakkelijke installatie door middel van schuifjes[/sub]

Het installeren van eventuele PCI(E)-apparaten gaat eveneens op een schroefvrije manier met behulp van plastic schuifjes. Simpelweg het omhoog en opzij drukken van het schuifje maakt het slot vrij, waarna het PCI(E) geïnstalleerd kan worden. Logischerwijs wordt daarna het schuifje terug geschoven en zit het geheel vastgeklemd in je kast.

Qua installatie krijgt de kast een voldoende van mij, maar ik vind de bevestigingen vrij goedkoop aanvoelen evenals de rest van het plastic aan deze kast. Aluminium was mooier geweest, dan maar een tweetal tientjes meer betalen. En dan nog iets, mocht je niet van poetsen houden, mijd deze kast dan. Een vettig vingertje is zo gezet op deze, toch wel glanzende kast.


3.5 HDD-bays[/sub]

Table of contents