2min

Tags in dit artikel

, , ,

Thermaltake V9 Black Edition

In deze review nemen we Thermaltake’s V9 Black Edition onder de loep. De kast, die alleen beschikbaar is in een zwarte kleur, bestaat uit plastic en aluminium. Behalve het model dat we vandaag bekijken bestaan er nog vier andere smaken. De Thermaltake V9 is een gewone midi tower case met vrij weinig ruimte voor extreme koelingmogelijkheden. Vandaar dat de kast standaard al uitgevoerd is met alle mogelijk koelers die erin kunnen. Alleen voorin de kast kan de 120mm grote rode LED-ventilator desgewenst vervangen worden door een 140mm groot luchtverplaatsend apparaat. Ook moet men sterk rekening houden met de keuze voor een videokaart, deze kan maximaal rond de 26 cm lang zijn.


De verpakking van de Thermaltake V9 Black Edition[/b]

De kast bied ruimte voor een ATX of Micro-ATX bord. In het moederbordtray is tevens een uitsparing gemaakt voor een ventilator die de onderkant van het moederbord kan koeler om zo de processor de maximale koeling te garanderen. De ventilator wordt echter niet meegeleverd.

[tr class=odd]
Specificaties:Afmetingen 462.0 x 208.0 x 485.0 mm
Koelers Voor: 120mm Zijpaneel: 230mm Boven: 230mm Achterzijde: 120mm
Installatie ruimtes 4x 5.25"/7x 3.5"
Bouwmaterialen Staal, plastic
Expansie sloten 7
Compatibele moederborden (M)ATX
I/O poorten USB, Audio
Thermaltake website

[tr]
Productfoto’s:

Koeling


Bovenin de kast bevindt zich een grote 230mm-ventilator die de opstijgende lucht uit de kast blaast. Verder naar voren treffen we een USB-aansluiting aan en de gebruikelijk audio-aansluitingen. Het ontbreekt de Thermaltake-kast aan een e-sata-aansluiting welke toch steeds meer standaard wordt. Draaien we de kast een kwartslag dan komen we bij het zijpaneel waar een grote 230mm-koeler in bevestigd is. Nog een kwartslag verder zitten we aan de achterkant van de kast waar een aantal opvallende zaken te zien is. Zo is te zien dat de voeding in deze kast onderin zijn plek krijgt. Bovenin zijn twee uitsparingen gemaakt voor een eventueel waterkoelingsysteem. Direct onder deze uitsparingen bevindt zich de 120mm "TurboFan" van Thermaltake.

Table of contents