2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Installatie & setup

Het aansluiten van deze router is simpel. Na alle stekkers op de goede wijze aangesloten te hebben ben je na een korte wizard na klaar.

Het configureren van deze router kan op verschillende manieren, welke ik hieronder zal opsommen.

Web interface


Ik heb er voor gekozen om de router te configureren via de web interface. Wanneer je de routerpagina opent krijg je een wizard met de vraag of je deze router door een WLAN controller wilt laten beheren. Wanneer je nee kiest ga je verder met de wizard.
In deze wizard word je gevraagd om enkele gegevens in te vullen zoals devicename en password. Verderop in de wizard word je gevraagd of de router als DHCP server moet fungeren, en welke iprange hiervoor gebruikt moet worden. Ook wordt er gevraagd om een timeserver te selecteren.


LANconfig


Deze router kan ook geconfigureerd worden door middel van de bijgeleverde software op cd, LANconfig. Deze tool kan gebruikt worden voor alle netwerkapparatuur van Lancom. De apparatuur wordt automatisch herkent, waarna je een wizard kan doorlopen om deze in te stellen.


De twee wizards zijn identiek. Het "nadeel" van de tweede manier is dat er aparte software voor geïnstalleerd moet worden terwijl de webinterface meteen opgevraagd kan worden.
Deze bijgeleverde tool kan gebruikt worden voor een situatie waarin je meerdere Lancom apparaten aangesloten hebt. Vanuit deze applicatie kan je ze makkelijk beheren zonder dat je hier aparte pagina’s voor hoeft te openen.

Webinterface mogelijkheden


De webinterface zal je het meeste gebruiken wanneer je snel een port moet forwarden of iets aan de andere instellingen wilt veranderen.
Zoals je kan zien zijn er veel extra instelmogelijkheden op deze router, naast de gebruikelijke opties.


Enkele mogelijkheden van de webinterface zijn:

  • System Information; Deze pagina laat een overzicht zien van de router instellingen, ook kan er een statuspagina opgevraagd worden.
  • Log & trace; Hiermee kan er een log gegenereerd worden over inkomend en uitgaand verkeer.
  • Search; Met deze mogelijkheid kan er gezocht worden naar pagina’s die je zoekterm bevatten.
  • Perform Firmware upgrade; Via deze optie kan je de firmware updaten van de router door middel van een geselecteerd bestand.
  • WLAN Link test; Op deze pagina zie je een overzicht van alle wireless verbindingen naar de router toe. Ook zie je eigenschappen van de verbindingen