2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Verpakking & Uiterlijk

Van Transcend kregen we een stijlvol klein pakketje binnen, op de doos zie je het logo van Transcend en een afbeelding van de 2,5-inch Solid State Drive. Dit laatste is nogal verwarrend omdat ik verder nergens anders op de doos tegenkwam dat het om een SSD uit de Ultra-serie gaat. Ik kwam er pas achter op de site dat er een 120GB-versie van de 2,5-inch Solid State Drive-serie is en dat er een Ultra-serie is. Dit heb ik nog even gecheckt door de artikelcode te controleren. Verder is op de achterkant in een aantal talen wat informatie te vinden over de SSD.Bij het openmaken van de verpakking zie ik de SSD liggen in een nette plastic verpakking met daaronder nog een aantal boekjes, zoals de quick installation guide, warranty card en een aantal informatieboekjes over verdere producten van Transcend. Ook een viertal schroefjes is bijgesloten in het doosje om de SSD goed vast te kunnen zetten.

Wat ik niet aantref in dit pakket is een converter naar 3,5-inch wat eigenlijk wel een gemis is voor computergebruikers die geen 2,5-inch sloten in hun kast hebben. Op de SSD zelf staat wat informatie zoals de opslagcapaciteit en de artikelcode.


Ook heb ik de schijf opengemaakt om een aantal foto’s te schieten van het binnenwerk, dus voor de geïnteresseerden.


Zoals je ziet maakt Transcend net als veel andere SSD-fabrikanten gebruik van Samsung-geheugenchips. Tijd om naar de prestaties van de SSD te gaan kijken.