2min Devices

Review: Intel SSD 510 Series 120/250 GB

Inleiding

Intel
Van Intel ontvingen we een aantal weken geleden twee Solid State Drives uit de 510-serie van de producent. Destijds hebben we besloten om een artikel over deze schijven even vooruit te schuiven omdat er een nieuw testsysteem op komst was.

Nu dit testsysteem in gebruik is genomen en de meeste reviews van videokaarten inmiddels op de site te vinden zijn, gaan we vandaag over op deze Solid State Drives van Intel.

Review: Intel SSD 510 Series 120/250 GB

Het gaat uiteraard om schijven met een grootte van 2,5 inch, zodat deze in zowel een laptop als PC geplaatst kunnen worden. Opvallend genoeg heeft Intel geen snelheid aangegeven op de verpakking, maar natuurlijk ondervinden we deze toch zelf in de benchmarks.

De Intel 510 Series biedt ondersteuning voor SATA600, welke natuurlijk ook ondersteund wordt door de Sandy Bridge-systemen die Intel eerder dit jaar uitbracht.

Voor het binnenwerk maakt Intel in tegenstelling tot veel concurrentie nog gebruik van chips die gefabriceerd zijn op een 34nm-procedure. Inmiddels zijn er ook 25nm-chips te verkrijgen, maar deze zijn vooralsnog niet vaak op positieve wijze in het nieuws geweest vanwege een kortere levensduur. Het is dan ook een opluchting dat Intel vooralsnog vasthoudt aan de oudere chips.

Review: Intel SSD 510 Series 120/250 GB

De Intel 510 Series SSD’s worden qua opslagruimte in twee varianten uitgebracht; in 120 en 250 GB. Deze harde schijven kosten op het moment van schrijven respectievelijk 240 en 475 euro. Deze prijzen zijn in vergelijking met de concurrentie aan de hoge kant, vermoedelijk is dit te verklaren door het gebruik van de oudere chips, welke duurder zijn om te produceren.