Inleiding en Installatie

Vele van jullie zullen bekend zijn met de standaard zoekmogelijkheden van je operating system. Of je nu de finder uit Mac OS X gebruikt of simpelweg de Windows Search, bijna altijd vind je wel wat je zoekt. Althans, bijna altijd.

En dat is waar Hulbee desktop search om de hoek komt kijken. Volgens de fabrikant is het een "intuïtieve toegang tot al uw informatie en documenten op uw computer". Dit programma moet orde scheppen in de chaos van mappen en onjuist opgeslagen documenten. Of het ook nut heeft? Lees gauw verder om daarachter te komen.


De InstallatieVoor je kunt beginnen moeten je eerst het 27.9MB grote bestand van het internet downloaden. Als dat eenmaal gebeurd is kan je aan de slag. Na het uitpakken van de bestanden kom je bij het installatie scherm. Daar kom je helaas al meteen het eerste nadeel tegen. Het programma is niet beschikbaar in het Nederlands.Vervolgens dien je de gebruikersovereenkomst te accepteren en de installatie folder te kiezen. Een pluspunt hierbij is dat het programma onder Windows 64-bit werkt en ook in 64-bit geschreven is. Het programma komt daarna met de vraag of het Outlook moet indexeren of niet, ongeacht of Outlook nu wel of niet geïnstalleerd is. Na een overzicht van alle instellingen kan je beginnen met de installatie.

Als deze eenmaal voltooid is krijg je de vraag voorgeschoteld of je de search wilt integreren in je browser en of je de gadget wilt installeren. Waarom dit niet tijdens de installatie wordt gevraagd met een klein beetje uitleg erbij is mij een raadsel.

Zodra je op "voltooid" klikt vraagt het installatie-programma je om een gadget te installeren en om je standaard zoekmachine te veranderen naar Hulbee. De gadget op de sidebar heb ik nooit aan de praat gekregen ondanks de meerdere herinstallaties van het programma.

Table of contents