min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uiterlijk & Installatie

UiterlijkDe Nexstart Dual Bay Hard Disk Dock komt in een strak zwart doosje met daarop de naam van het product en rechtsonder de link van de website.Wanneer ik het stevige doosje openmaak zie ik het witte ‘doosje’ meteen zitten wat de Dual Hard Disk Dock moet zijn. Het is een klein ‘doosje’ waar je twee harde schijven in kwijt kan. Op de voorkant zit een grote aan-/uit knop en een balkje waar een aantal lampjes kunnen oplichten. Aan de achterkant zijn de USB, eSATA en stroomaansluiting te vinden. Ook zit er nog een zwart doosje in de verpakking waar de rest van het materiaal in zit.De Dock is verder een degelijk in elkaar gezet apparaatje, het enige minpuntje vind ik zelf de eject knop. Toen ik een harde schijf in de dock stopte en hem vervolgens weer wilde verwijderen moest ik nogal hard op de knop drukken en er gebeurde niet zoveel. Met ondersteuning van een hand op de harde schijf lukt het toch redelijk.

Bijgeleverd materiaal

  • USB kabel;
  • eSATA kabel;
  • SATA naar eSATA bracket;
  • stroomadapter + kabel;
  • handleiding;
  • CD Driver.
Wat natuurlijk erg handig is, is de eSATA bracket, voor degene die geen bijgeleverde eSATA bracket hebben gekregen bij hun moederbord.

Installatie


We kunnen kiezen tussen twee manieren om het kastje aan te sluiten. We kunnen natuurlijk makkelijk via de USB-kabel het apparaat aansluiten of kiezen voor de lastigere weg. Welke waarschijnlijk zal leiden tot een snellere bestandsoverdracht, namelijk via de eSATA aansluiting.Het mooie van dit apparaatje is dat je het gewoon kunt aansluiten wanneer de pc draait. Ook de harde schijven kun je er in plaatsen wanneer de pc in werking is. Pas wanneer je op de aan knop klikt schakelt het apparaatje zichzelf in en gaat de harde schijf draaien.
Dan zul je een melding krijgen dat de harde schijf herkend wordt en in gebruik kan worden genomen. Hij zal dan dus ook meteen bij de vaste schijfstations te zien zijn.Wanneer je klaar bent met de harde schijf en je hem weer uit het apparaat wilt halen kun je heel simpel gewoon op de aan-/uit knop drukken en daarna kun je door middel van op de eject knop te drukken de harde schijf weer uit het apparaat verwijderen. Je moet natuurlijk wel opletten dat het apparaat uit staat anders kunnen er problemen optreden.