2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Vantec is een bedrijf dat voor velen nog tamelijk onbekend is op de Nederlandse markt. Dat wil niet zeggen dat ze een startend bedrijf zijn, ze zijn al actief sinds 1994. Vantec is thuis in veel gebieden zoals: Opslag, PCI-insteek kaarten, koeling, accessoires, voedingen en kasten. Deze keer hebben we een product gekregen van Vantec welke binnenkort op de Nederlandse markt zal verschijnen. De Vantec Nexstar Dual Bay Hard Drive Dock.Je zal je afvragen, wat is in hemelsnaam een Dual Bay Hard Drive Dock? Het is een apparaatje waar je een tweetal harde schijven in kan stoppen om vervolgens de data uit te lezen. We zullen verder in de review in details treden over de werking.

Specificaties opgegeven door Vantec:
Model: NST-D200SU
Ondersteuning HD: 2.5" – 3.5" SATAI/II harde schijven
Interface (intern): Serial ATA
Interface (extern): USB en eSATA
HD capaciteit: Tot 4TB
Materialen: Plastic behuizing
Afmetingen: 140x118x88 mm
Kleur: Wit
Vantec website

Ook zijn de systeemeisen natuurlijk handig om te weten, dus deze volgen hieronder. Al zijn ze niet erg zwaar en denk ik dat iedere hedendaagse pc met het apparaat moeten kunnen werken.

Systeemeisen opgegeven door Vantec:
Processor: Intel Pentium II 350 MHz Compatible or Mac G3 Processor & Greater
Besturingssysteem: Microsoft Windows 98SE/ME/2000/XP/Vista or Mac OS 8.6 & Greater
Interface (intern): USB or SATA-Equipped System
Support (extern): For USB 2.0 Speeds, the System Must Support USB 2.0 Specifications
Support: For eSATA, the System Must Support Port Multiplier (PM) specifications.
Support: CD-Rom Drive (if drivers are needed)
Vantec website

Je zal je wellicht afvragen wat dat is; port multiplier specifications for eSATA. Dat wil kort door de bocht zeggen dat wanneer je deze ondersteuning niet hebt je geen gebruik kan maken van twee harde schijven in het apparaatje. Ik heb gemerkt wanneer je een tweede harde schijf in het apparaat stopt hij van de tweede harde schijf maar 5GB herkend en hij geen data kan uitlezen. Het is dus wel belangrijk dat je pc het ondersteund. Anders kun je beter voor zijn kleine broertje gaan met mogelijkheid voor één harde schijf. Of je moet het geheel aansluiten op USB, dan kun je wel twee harde schijven aansluiten op het apparaat.