2min Devices

Review: Intel Core i5 en i7 processors

Windows 7 en overklokken

Windows 7 kan iets wat alle andere Windows versies helaas niet kunnen. De Lynfield processors zijn namelijk geoptimaliseerd in Windows 7 en het besturingssysteem biedt ondersteuning aan het zogenaamde ‘SMT parking’. Het is een taakverdeler voor multitasking. Door de aanpassing kan Windows 7 beter gebruik maken van hyperthreading dan voorgaande edities van Windows.

Review: Intel Core i5 en i7 processors

Overklokken


Overklokken met de Core i7 870 ging me vrij goed af. Natuurlijk had ik beschikking over top producten zoals extreem snel geheugen van Kingston en een Maximus III GENE moederbord van ASUS. Zonder voltage verhoging was ik in staat een base clock te halen van 150 MHz. Omdat dit slechts een kleine verhoging is ten opzichte van de standaard 133 MHz werden de voltages verhoogd en begon ik aan het echte overklokken.

Tijdens het overklokken heb ik Intel’s nieuwe turbo boost uitgeschakeld omdat dit ertoe zou leiden dat ik snelheden ging behalen van over de 5 GHz. Op het onderstaande screenshot draait de processor nog met Speedstep aan, daarom is de multiplier ingesteld op 19. Tijdens het draaien van SuperPI schiet deze omhoog naar 20. Helaas kon ik met speedstep uit geen hogere snelheid behalen (temperaturen waren te hoog). Uiteindelijk werd een maximale base clock bereikt van 220 MHz. Uiteraard zit er nog meer potentie in de processor al zal de Thermalright koeler dan wel vervangen moeten worden door iets krachtigers (waterkoeling).

Review: Intel Core i5 en i7 processors
SuperPI 1M stabiele overklok.[/b]
Bron:Techzine redactie